REKLAMI GEÇ

Şehit Annesi: Hasan’ım kalk, bayramlaşmaya geldim

Şehit Annesi: Hasan’ım kalk, bayramlaşmaya geldim

Anne, baba, eş, çocuk ve kardeşler, Asri Mezarlık’taki Şehitliğe koştu; oradaki mezarlarda yatan şehitleriyle bayramlaştı. Bayramı yine buruk karşılayan şehit aileleri, gözyaşı döktü ve protokol üyeleri ile birlikte dua etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2015 Çarşamba, 13:40

Vali Şükrü Kocatepe, eşi Sultan Kocatepe, AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ve diğer protokol üyeleri, Kurban Bayramı öncesi Asri Mezarlık’taki Şehitliği ziyaret etti.

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTILAR
Protokol üyeleri okunan duanın ardından, şehit mezarlarına karanfil koydu. Şehit anne ve babalarının ellerini öpüp, bayramlarını kutlayan ve acılarını paylaşan protokol üyeleri, daha sonra Polis Şehitliği’ni ziyaret etti.

sehitlikte-bayramlasma-sehit-hasan-eser-ailesi-ic

“HASAN’IM BEN GELDİM”
8 Eylül’de Iğdır’da PKK terör örgütünün hain pususunda şehit düşen 14 polis memurundan biri olan 24 yaşındaki Hasan Eser’in mezarı başındaki tablo ise yürekleri dağladı. Eşi Serdar ve oğlu Emre ile birlikte gözyaşı döken Sevgi Eser, şehide “Hasan’ım kim bayramlaşmak için bana gelecek? Kalk oğlum, ben geldim” diye seslendi.

87-yasinda-sehit-torununa-ziyaret-ic

87 YAŞINDA VE HER BAYRAM TORUNUN YANINDA
2004 yılında Şırnak’ta PKK terör örgütünün düzenlediği saldırısında şehit düşen Piyade Er Ömer Sürer’in 87 yaşındaki babaannesi Saadet Sürer de, her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de Şehitliğe geldi. Torununu mezarının başında dua okuyan babaanne, sağ olduğu sürece ziyaret edeceğini söyledi.

huseyin-celik-baba-ic

1993 yılında şehit düşen Hüseyin Çelik’in babası Kadir Çelik ise her Cuma oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi. Aradan 22 yıl geçmesine rağmen hala acısını, yokluğunu derinden hissettiğini söyleyen acılı baba, “Ben Sivaslıyım. Ama burada oturuyorum. Bazen işim nedeni ile şehir dışına çıkıyorum. Ama her Cuma Denizli’de ve şehitlikte oluyorum” dedi.

ender-ogmen-anne-ic

“BEN NASIL BAYRAM KUTLARIM?”
1998 yılında Bingöl sınırında operasyona giderken çığ altında kalarak şehit düşen sekiz Mehmetçik’ten biri olan Denizlili Üsteğmen Ender Öğmen’in mezarını torunu Zehra ile birlikte ziyaret eden Ümmü Öğmen ise, bayramını kutlayan protokol üyelerine “Allah hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın, Dayanmak çok zor. Oğlum burada yatarken ben nasıl bayram kutlarım?” diye seslendi.

denizli-sehitlik-bayram-ziyareti-hasan-eser-ailesi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu