REKLAMI GEÇ

“Sel drenaj kanallarına moloz dökmeyin”

“Sel drenaj kanallarına moloz dökmeyin”

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, kentin üst kısımlarından gelen ve dağlık bölgelerde yağan yağmur sularını tahliye etmek için yaptırılan sel drenaj kanallarına yabancı cisimlerin atılmaması uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Haziran 2010 Perşembe, 18:19

Bazı bilinçsiz vatandaşlar tarafından kanalların içlerine inşaat molozlarının bile döküldüğünü ifade eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Güngör, tespit edilmesi halinde belediye olarak cezai işlem uygulayacaklarını söyledi. Geçen yağan sağanakta özellikle Yenişehir Mahallesi’nin üst kısımlarından şehir içine doğru sel suyunun geldiğini, bazı ev ve işyerlerinde de su baskınlarının yaşandığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Güngör, “Geçen yağışta kent merkezimize yağan yağmurdan daha çoğu dağlara yağdı. Bir anda şehre yönelen sel suları taşkınlara da neden oldu. Yaşanması muhtemel sel baskınlarını önlemek için yapılan sel drenaj kanallarının böyle durumlarda temizliği ve akışkanlığı önemlidir. Sudur alır götürür düşüncesiyle kanallara çöp atanlar, moloz dökenler olabiliyor. Bu çok yanlış. Vatandaşlarımızı böyle davranışlarda bulunmamaları konusunda uyarıyorum. Yağan yağmurlarda şehri felaketten kurtaracak kanallara çöp dökenlere, moloz dökenlere ceza keseceğiz. Belediye olarak bu kanalların bakımını ve temizliğini sürekli yapıyoruz. Sel drenaj kanallarının yakınlarında bulunan asfalt bağlantı yollarındaki suyun da tahliyesinde bu kanalları kullanacağız. Ekiplerimiz tarafından bağlantılar üzerine sağlı sollu ızgaralar konacak. Yüksek kesimlerden gelen sel suları bu ızgaralarla drenaj kanallarına yönlendirilecek” dedi.

Kuşaklamalar yapıldı
Yenişehir Mahallesi’nin üst kısımlarından Adalet Mahallesi’ne kadar devam eden ormanlık bölgeden şehir içine sel suyunun gelmemesi için yamaçlara kuşaklama kanalları açtıklarını belirten Başkan Yardımcısı Güngör, “Kenti tehdit eden sel suları bu bölgelerden geliyor, geçen yağan yağmurda sitelerin duvarlarını bile bu bölgede sel suları yıkmıştı. Yağıştan sonra su baskınlarını önlemek için belediye olarak sel sularının gelebileceği bölgelere toprağı iş makineleri yardımı ile açarak kuşaklama kanalları oluşturduk. Bu kanalların uçlarını da sel derelerine yönlendirdik. Yağan yağmurların suları kuşaklama kanalları yardımı ile sel derelerine yönlendirilecek. Bu sayede kentimize dağlık bölgelerden sel sularının inmesini engellemiş olacağız” dedi.

Biraz daha sabır
Belediye olarak başlattıkları alt yapı çalışmasının büyük bölümünü bitirdiklerini, üst yapı çalışmaları kapsamında konulacak ızgaralar sayesinde kent merkezinin hiçbir noktasında su birikintisi bile olmayacağını belirten Başkan Yardımcısı Güngör, “Kentimizin alt yapı çalışması kapsamında, yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yeniden döşüyoruz. Ancak yağmur suyu bağlantıları ile üst yapıda konulacak ızgaralar olmadığından yağışlı günlerde sıkıntı çekiyoruz. Çalışmalarımıza bugüne kadar büyük sabır göstererek bizi destekleyen vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. Çalışmalarımız tamamen bittiğinde kentimizde yağışlı havalar kâbusa dönüşmeyecek. Kusursuz çalışacak alt yapı sistemimizle düşen her yağmur tanesi çok kısa sürede tahliye edilerek şebekeye alınacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu