REKLAMI GEÇ

ŞİİR DOLU GECE

ŞİİR DOLU GECE

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında “Çatalçeşme Şiir Akıyor” adlı bir etkinlik düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte davetliler şiir dolu bir gece yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2016 Salı, 14:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Çatalçeşme Şiir Akıyor” adlı bir etkinlik düzenledi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-siir-dolu-gece-2

Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren, davetliler ve şiir severler katıldı.

Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, her hafta tarihi Nuzhet Sürücü Evi’nde şiir akşamları etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugüne kadar bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Şiire gönül veren herkesin gününü kutlayan Kabukçu, 2016 Dünya Şiir Günü Şiir Bildirisini okudu. Şiirin insanların edebiyatla, sanatla buluşmasını sağlayan edebi araç olduğunu kaydeden Kabukçu, “Kişi şiir yazar, okur ve dinlerken edebi ortamın dalgalarında enginlere açılır. Şiir, engin duyguların mısralarda hizaya geçmiş halidir. Hassas ruhların debisi yükselmiş sular gibi, münbit topraklarla buluşmasıdır” dedi.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HAZİNESİ ŞİİR”
Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, 21 Mart’ın bereketli bir gün olduğunu kaydederek, bugüne ağaç dikimi ile başladıklarını daha sonra Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ile devam edip günün sonunda ise Dünya Şiir Günü için Çatalçeşme’de olduklarını kaydetti. Şiir üzerine söylenecek çok söz olduğunu ifade eden Değirmenci, “Şiir uçsuz bucaksız bir derya, sonu olmayan bir coğrafya. Dünyanın en önemli hazinesi şiir. Şiire dair arayışlar geçmişte devam etti, günümüzde ve gelecekte de devam edecek. Ozanlar, şairler en iyi şiiri arayacak” dedi.

Dünya Şiir Günü’nün huzur getirmesi temennisinde bulunan Değirmenci, “Terörden uzak, barış içerisinde, insanca ve kardeşçe yaşayacağımız bir dünya içerisinde herkese şiir dolu bir gece diliyorum” dedi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-siir-dolu-gece-1
ŞİİRLERİ İLE GECEYE RENK KATTILAR

Konuşmaların ardından Kent Şairleri Topluluğu üyeleri kaleme aldıkları eserlerini Denizlili şiir severler için okudu. Geceye konuk olarak katılan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren ve görme engelli Ülkü Çetinkaya, kaleme aldığı şiirler ile etkinliğe renk kattı. Gecede ayrıca ünlü halk ozanı Aşık Veysel de ölümünün 43. yılında türküleri ile anıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu