REKLAMI GEÇ

Sokağa bırakılmak onları ölüme sürüklüyor

Sokağa bırakılmak onları ölüme sürüklüyor

Denizli’de, sokak hayvanları için 100 kişi bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Beslenme Odağı’nda buluşan grup, buradaki hayvanların ihtiyaçlarını karşıladı. Etkinlikte katılımcıların sorularını yanıtlayan Denizli Hayvan Dostları Derneği üyesi Hasret Yılmaz, evcilleştirildikten sonra sokağa bırakılan hayvanların bu yaşama adapte olamadıklarını, sahiplerine bağlı olanların depresyona girdiğini, yeme ve içmeyi keserek bu yolla ölüme sürüklendiklerini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2015 Pazar, 18:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, PAÜ Doğayı ve Hayvanları Koruma Kulübü ile Denizli Hayvan Dostları Derneği üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, sokak hayvanları için bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Beslenme Odağı’na gidin grup, burada tutulan sokak köpeklerinin ihtiyaçları karşıladı.

denizli-sokak-hayvanlari-sokaga-terk-edildiginde-intihar-ediyor-ic

Düzenlenen etkinliğin amacını anlatan Denizli Hayvan Dostları Derneği üyesi, PAÜ Doğayı ve Hayvanları Koruma Kulübü Başkanı Burhan Ocak, “Kış ayında elimizden geldiğince mama, battaniye, branda tarzında hayvanları ısınacağı şeyler getirmeye çalıştık. Bizim düşüncemiz dostlarımız buraya sıkıştırılmamalı. Sadece ihtiyacı olan yaralı, doğum yapan, kısırlaştırılanlar burada olmalı ve geri alındığı yere bırakılmalı. Belediyemizin yeni bir yer yapacağını duyduk bu konuda fikrimizin alınmasını isteriz. Yeni yapılacak yerinde burası gibi toplanmasını istemiyoruz” dedi.

Etkinliğe katılanların sorularını da yanıtlayan Yılmaz, “Köpekler evcilleştirildikten sonra tekrar sokak hayatına terk edilmemelidirler. Hayvanları insanlardan uzak bölgeye götürülmemesi ve sevgiden yoksun bırakılmamalar gerekiyor. Belediye imkanları ile her ne kadar yemeği, suyu verilse de evcilleştiği ortamdan başka ortama kendini adapte edemeyen hayvanların hayatta kalması zorlaşıyor. Toplu halde bir hastalık olduğunda, onlarca hayvan toplu ölümlere maruz kalıyorlar. Yani barınaklar ölüm kampına dönüşüyor. Bir de sahibine çok bağlı olan köpekler, terk edilince yeme ve içmeden kesiliyor. Kendilerini adeta ölüme sürüklüyorlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu