REKLAMI GEÇ

Soma faciası protesto edildi

Soma faciası protesto edildi

Yüzlerce maden işçisinin ölümüne neden olan Soma’daki maden faciasının ardından İşçi Partisi’nden hükümete istifa çağrısı geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 17:04

İşçi Partisi(İP) Denizli İl Örgütü, Soma’daki kömür ocağındaki patlama ve yüzlerce maden işçisinin ölümü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, Soma’da yaşananların bir kaza değil facia olduğunu vurgulayan İP Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “Dünyada iş kazasındaki ölümler sıralamasında ülkemiz ön sıralarda bulunuyor. Ancak bazı ülkelerde bu ölüm oranı sıfıra yakındır. İş kazalarındaki bu ölümler kader değildir. Bunun tedbiri ve çareleri vardır” dedi.

AK Parti iktidarının özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını da eleştiren Kasapoğlu, “İnsan yaşamına değer vermeyen bu zihniyetin kaynağı kar hırsıdır, sömürü hırsıdır. Özeleştirme ve taşeronlaştırma politikalarıdır. Bu katliamın sorumluları, cumhuriyetin dişiyle tırnağı ile yarattığı KİT’lerimizi haraç mezat satan, kamu kaynaklarını peşkeş çeken özelleştirmeci, taşeronlaştırmacı işbirlikçi iktidardır” diye konuştu.

HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI
Kasapoğlu iş kazalarının önlenmesi için çözümün milli-halkçı-devletçi ekonomi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Çözüm soyguncu, talancı, işbirlikçi AKP iktidarından kurtulmaktır. Çözüm, ‘emeği en yüce değer’ sayan milli hükümeti kurmaktır. Bu emek katliamının sorumlularını istifaya davet ediyoruz.”

10 TGB’Lİ SOMA YOLCUSU
Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl Başkanı Doğukan Ertan, Soma’daki maden ocağında yaşanan kazada hayatını kaybeden maden işçilerin yakınları ile göçük altında kalan maden işçilerine yardım etmek amacıyla 10 arkadaşlarının Soma’ya gideceğini açıkladı. Ertan, Türk gençliği olarak maden işçileri için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

ic

O DA SOMA’DA ÇALIŞMIŞ
İP Denizli İl Örgütü’nün Çınar Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasına başında “Taşeron Sistemi’ne Hayır” yazılı bareti ile katılan 60 yaşındaki Osman Kayar, Soma Kömür Ocağı’nda göçük altında kalarak can veren yüzlerce işçi ile birlikte bir hafta çalıştığını söyledi. Emekli öğretmen olan ve 2001 yılında emekli maaşı ile geçinemediği için çalışmaya karar verdiğini ve Soma kömür ocağında çalışmak için müracaatta bulunduğunu söyleyen Osman Kayar, “Bugün bir cinayete kurban giden yüzlerce maden işçisinin ne zor şartlarda çalıştığını biliyorum. Hepsinin 30’lu yaşlarda olduğunu da. O nedenle acım büyük. Burada acılarını paylaşmak için bulunuyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu