REKLAMI GEÇ

Son umutları bayramdı ama…

Son umutları bayramdı ama…

Bitmeyen altyapı esnafı çileden çıkardı. İlbade Mahallesi Örnek Caddesi 140 sokakta bulunan oto tamir, kaporta-boya, yedek parça, döşeme ve oto yıkamacılık yapan esnaf, 6 aydan beri bitirilemeyen çalışma nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini söyledi. “Bir sokak 6 ayda bitmez mi?” diye soran esnaflar, “Çözüm bulun. 6 aydır iş yapamıyoruz. Tek umudumuz bayramdı, ondan da umudu kestik. Bari bayram öncesi ara versinler” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2016 Çarşamba, 08:40

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları, sürenin uzaması ve aynı bölgenin bir çok kez kazılması eleştirileri de beraberinde getiriyor. Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a da iletilen bu eleştirilerden biri de oto tamircilerin bulunduğu İlbade Mahallesi Örnek Caddesi 140 Sokak’tan geldi.

denizli-sanayi-esnafi-6-aydir-bitmeyen-alt-yapiya-tepkili-adil-ugur

6 AYDAN BERİ DEVAM EDİYOR
Oto tamircisi, yedek parçacı, oto boyama, yıkama ve döşeme işleriyle uğraşan yaklaşık 60 işyerinin bulunduğu 140 Sokak’ta alt yapı çalışmasının 6 aydan beri sürdüğünü belirten esnafın sabrı taştı.

Aynı sokakta 12 yıldan beri oto tamircisi ve yedek parça olarak hizmet veren Adil Uğur, yapılan çalışmaya karşı olmadıklarını, isyanlarının düzensiz iş yapılmasına olduğunu söyledi.

Uğur, “Bir sokak 6 ayda bitmez mi? Kazılıyor yapılıyor, sonra yeniden kazılıyor. Tamam bu işin uygulaması böyledir belki ama kazılan yerlerin kapatılması gerekmez mi? Sokağın bir girişi açık bırakılmaz mı? İnanın çalışma başladığından beri işlerimiz durma noktasına geldi. Son umudumuz bayram öncesi gelecek müşterilerimizdi, onlardan da umudu kestik” dedi.

denizli-sanayi-esnafi-6-aydir-bitmeyen-alt-yapiya-tepkili-mehmet-ozer

BAYRAM ÖNCESİ ÇALIŞMALARA ARA VERSİNLER
Aynı sokakta 1972 yılından beri oto döşemeciliği yapan Mehmet Özer de aynı dertten yakındı. Birçok müşterisinin, yolun kapalı olması ve toz nedeniyle 3. Sanayi Sitesi’ne gider olduğunu söyleyen Özer, “Toz nedeniyle itfaiyeye arıyoruz, geliyor suluyor bir daha uğramıyor. Bu çalışmanın bu bölgede yapıldığı belli, illa bizim mi aramamız gerekiyor? Bir kere de kendileri gelip burayı sulasa, toz kalkmasa. Veya bunun başka bir yolu olmalı. Bu böyle gitmez” diyerek şikâyetini dile getirdi.

Bir ricada da bulunan Özer, “Bayram öncesi bu çalışmaları durdursalar, sonra devam etseler olmaz mı? Çünkü 6 aydan beri zarar ediyoruz. Beri bıraksınlar önümüzdeki 15 günü değerlendirelim” dedi.

denizli-sanayi-esnafi-6-aydir-bitmeyen-alt-yapiya-tepkili-yikama

KENDİ İŞYERİNİN ÖNÜNÜ KENDİSİ SULUYOR
Elinde hortum yolu sularken gördüğümüz Şerif Oğuz ise, açık bir yol bulup işyerine gelen aracın toz olamaması için düzenli olarak suladığını söyledi. Oğuz, ayrıca bazı araçların bakımının ardından yıkama ücretini de kendisinin karşıladığını belirterek, “Bazı müşterilerimiz var ki, çok titiz. Müşteri haklı, lüks arabasını tozun içine getirmek istemiyor” dedi.

denizli-sanayi-esnafi-6-aydir-bitmeyen-alt-yapiya-tepkili-ali-sivrikaya

GÜNLERCE MÜŞTERİ BEKLİYORUM
Oto yıkamacı Ali Sivrikaya ise, araç yıkatmaya kimsenin gelmediğini, gelse bile yıkatmadan geri döndüğünü kaydetti. Önceden günde 12-13 araç yıkadığını şimdi ise bir ya iki aracın geldiğini söyleyen Sivrikaya, bunları da çevredeki oto tamircilerinin yönlendirdiğini kaydetti.

Yorumlar

Kadir   -  Bağlantı 22 Haziran 2016, 22:51

Halbu ki “100 yılın alt yapı projesi” olarak daha 3 yıl önce bir alt yapı çalışması yapılmıştı. Vatandaş ekmeğinin peşinde pekiyi vatandaşı düşünen var mı ?

MERT   -  Bağlantı 22 Haziran 2016, 13:01

şimdi ramazan yılda bir geliyor. şimdi iftar sofralarıyla şov zamanı.Acele etmeyin yakında bir seçim falan olur ozaman jet hızıyla kapatır geçerler.

Denizlili   -  Bağlantı 22 Haziran 2016, 11:07

büyük boy boy reklam panolarında şunu yaptık yapıyoruz demekle olmuyor. yapılanıda yapılmayını da bizler görüyor. milletin vergileriyle verilen ilanlar, yapılan gösteriş iftar organizasyonları israf. İhtiyacı olanı diğer el görmesin

eren20   -  Bağlantı 22 Haziran 2016, 09:05

100 yılın alt yapısı oldu 100 yılın rezaleti.Sanayi rezaleti tüm alt yapı olan mahallelerde var.Açılıp kapanan yollar,toz toprak hak getire.Ve bunları denetleyen bir Allahın kulu yok.Rezillik diz boyu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu