REKLAMI GEÇ

Sürücü adaylarına 30 dakikalık test

Sürücü adaylarına 30 dakikalık test

Denizlili sürücü adayları, yazılı sınavı geçmelerinin ardından her türlü hava ve yol koşullarında 30 dakikalık uygulamalı testten geçiriliyor. Bu 30 dakikanın sonunda iki kelimelik yanıt geliyor: Kazandınız veya kazanamadınız.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2014 Salı, 10:34

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Direksiyon Uygulama Sınavı’nın yapıldığı alandayerinde incelemelerde bulundu. Oğuz, hafta sonunda gerçekleştirilen uygulamalı direksiyon sınavına yaklaşık 500 sürücü adayının katıldığını, bu sınavda 75 kişilik sınav komisyonu ile 6 maarif müfettişinin görev aldığını söyledi.

Uygulamalı dirdeksiyon sınavının sürücü adayları için önemli aşamalardan birisi olduğunu vurgulayan Oğuz, “Yeni yönetmelikle direksiyon uygulama sınavları akan trafik içerisinde her türlü hava ve yol koşullarında en az 30 dakika olarak gerçekleştirilmeye başlandı. 30 dakika boyunca aracı belirlenen kriterlere uygun kullanan adaylar, sürücü belgesi alma hakkı kazanıyor” dedi.

Direksiyon uygulama sınavına randevu sistemi getirilerek, adayların sınav yerinde uzun süre beklemelerinin de önlendiğini bildiren Oğuz, “Hiçbir aday kesinlikle randevu saatinden önce veya sonra sınava alınmamaktadır. Sınav öncesi denetim ve komisyon üyelerimizce araçlarda ve evraklarında gerekli incelemeler yapılmaktadır. İlimizde tüm kamuoyunun yakından bildiği gibi nizami ve adil bir şekilde sınavlar gerçekleştirilmektedir. Yeni sınav uygulama sistemi ile başarı yüzdesi olarak Avrupa standartlarını yakalamış bulunmaktayız. Bakanlığımızca direksiyon uygulama sınavlarının yapılışında örnek il olarak gösteriliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu