REKLAMI GEÇ

Tabakhane’de fare istilası

Tabakhane’de fare istilası

Kentsel dönüşüm kapsamında binalarının büyük çoğunluğunun yıkıldığı Sümer Mahallesi’ndeki tabakhane bölgesinde yeni bir kabus ortaya çıktı. Bölgede yaşayanların başı şimdi de lağım fareleriyle dertte. Özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan devasa fareler duvarları deliyor, kümes hayvanlarına saldırıyor. Fareler, mobilyacı Orhan Yılmaz’ın 60’ın üzerinde civciv ve tavuğunu yedi. Vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı, “Bizi farelerden kurtarın” dedi.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2016 Çarşamba, 09:12

Uzun yıllar Denizli ekonomisinin önemli merkezlerinden biri olan Tabakhane, fabrikaların Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasının ardından içkili bölge olarak belirlenmiş, tartışmalar ışığında bazı tesisler açıldı, bar ve restoran olarak hizmet vermeye başladı.

denizli-tabakhanede-fare-istilasi-ic-2

YIKIMLAR KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin özel bir proje geliştirdiği Tabakhane’de atıl durumdaki binaların korunması ve farklı bir amaçla kullanılması beklenirken, alınan yıkım kararı kısa sürede uygulamaya geçildi. Bina sahiplerine süre verildi, “Ya yıkın, ya da cezası karşılığında biz yıkalım” denildi. Gelinen noktada tabakhane kısa süre içinde yerle bir edildi, bar ve restorana dönüştürülen birkaç bina dışında yapı kalmadı.

ŞİMDİ DE FARE KABUSU BAŞLADI
Tabak fabrikalarının taşınması ve binaların yıkılmasının ardından bölgede fare sorunu yaşanmaya başlandı. Özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan, ev ve işyerlerine dadanan fareler vatandaşları canından bezdirdi.

denizli-tabakhanede-fare-istilasi-ic

TAVUKLARA SALDIRIYORLAR
Tabakhane bölgesinde mobilyacılık yapan Orhan Yılmaz, farelerden en fazla muzdarip olan kişilerden. Hayvanları sevdiğini ve tesisisin arkasında bulunan bahçede tavuk ve horoz beslediğini belirten Yılmaz, farelerin önce civcivlere, ardından da tavuklara saldırdığını söyledi. Yeni aldığı 30 hindi yavrusunun birkaç gün içinde yok olduğunu belirten Yılmaz, “Ne yaparsak yapalım farelerden kurtulamıyoruz. Duvarları deliyorlar, ertesi gün beton döküyoruz, bir gün sonra oradan da yol açıyorlar. Önce 30 hindi yavrusunu yediler, ardından tavuklara dadandılar. 30 dolayında tavuğa saldırdılar, içini boşalttılar” dedi.

denizli-tabakhanede-fare-istilasi-ic-1

YETKİLİLERDEN ÇARE İSTİYORLAR
Yetkililere seslenen ve bölgenin yaşanmaz hale geldiğini belirten Yılmaz, “Bölgenin farelerden kurtulması için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Buralar artık yaşanmaz hale geldi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu