REKLAMI GEÇ

TEHLİKELİ TIRMANIŞ

TEHLİKELİ TIRMANIŞ

Denizli’de 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhuriyet Şöleni için çalışma yapan üç üniversite öğrencisi, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz yaklaşık 15 kişilik bir gurubun saldırısına uğradı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

Denizli’de 26 Mayıs’ta Demokrasi Meydanı’nda yapılacak Bağımsızlık ve Cumhuriyet mitingi için Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu içinde stant açarak, şölene katılımı sağlamak için çalışma yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli Şube Başkanı Onur Ekmen ve iki üye, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Evlerine gitmek için akşam saatlerinde Çamlık’ta bulunan PAÜ MYO kampüsünden çıkan öğrenciler Onur Ekmen, Erten Kasap ve Engin Kasap’ın yolu burada yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından kesildi. Önce sözlü hakaret ve tacizde bulunan saldırganlar daha sonra 3 üniversite öğrencisini yakındaki bir ara sokağa götürüp dövmeye başladı.ine uğradı. Öğrenciler, yoldan geçmekte olan bir şehir içi taşıma minibüsü şoförü ve yolcular tarafından kurtarılırken, saldırganlar ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi.
Üç öğrenci saldırıdan ciddi anlamda yara almadan kurtulurken, sabah saatlerinde MYO dekanlığına bir dilekçeyle başvurup, saldırıya uğradıkları bilgisini verdiler.
Olay, öğle saatlerinde PAÜ MYO kampüsü ününde toplanan yaklaşık 20 kişilik öğrenci tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle toplanarak basın açıklaması yapan öğrenciler, saldırının altında Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının yattığını ileri sürdü.
Saldırıya uğrayan öğrencilerden Ertem ve Engin Kasap kardeşler de anneleri Nilgün Kasap ile birlikte basın açıklamasına katıldı. Olayı gerçekleştirenleri tanımadıklarını dile getiren öğrenciler, “Bir süredir Denizli’de yapılacak Cumhuriyet Şleni için çalışmada bulunuyorduk. Bu nedenle saldıraya uğramış olabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
Anne Nilgün Kasap, “Üniversiteye eğitim için gönderdiğimiz çocuklarımız, dayakm yiyor. Bunu şiddetle kınıyorum. Bu ülkede Atatürk ve Cumhureyet’e sahip çıkmak kadar doğal başka bir şey olabilir mi?” diyerek saldırıları kınadı ve yetkilileri göreve çağırdı.
Saldırıyla ilgili bir basın bildirisi okuyan TGB İl Sekreteri Mustafa Kayhan, aynı gün öğle saatlerinde iki üyelerinin daha ellerinde bıçak ve kesici aletlerin olduğu kimliği belirsiz kişilerce tehdit edildiğini ileri sürdü. Kayhan, “26 Mayısta yapılacak mitinge hazırlık yapan il başkanımız Onur Ekmen bıçak zoruyla okul duşuna çıkartılmış, 10-15 kişilik kimliği belirsiz kişi tarafından darp edilmiştir. Aynı günün akşamında da üyelerimiz Engin ve Ertan Kasap arkadaşlarımız karanlık kişilerce dövülerek hafif şekilde darp edilmiş rapor almışlardır. Yapılan saldırı miting için çalışma yapan arkadaşlarımızı yıldırmamış, aksine çalışma şevkleri artmıştır” diye konuştu.   
Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, saldıyla ile ilgili olarak soruşturma açıldığını ve saldırganları tespit etmeye çalıştıklarını söylerken, öğrencilerin ilk etapta şikayetçi olmadıkları belirttti. Erkan, “Arkadaşlarımız öğrencilerimizi yaşanan darp olayıyla ilgili emniyet güçlerine yardımcı olmaları konusunda ikna etmeye çalışıyor. Eşgalller belirlenirse daha hızlı sonuç alırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu