REKLAMI GEÇ

Tekstil çalışanları Çanakkale Ruhunu yerinde yaşadı

Tekstil çalışanları Çanakkale Ruhunu yerinde yaşadı

Ekpen Tekstil çalışanlarıyla birlikte yaptığı gezilere bir yenisini daha ekleyerek 5 Ekim tarihinde rotasını ülkemizin tarihi açısından en önemli şehirlerinden bir olan Çanakkale’ye çevirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2018 Pazartesi, 15:49

Yoğun bir katılımla rehberler eşliğinde Denizli’den hareket eden fabrika çalışanları, Gelibolu Tarihi Yarımadası’ndan geçip savaş cephelerini, siperler ve Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri ziyaret etti. Çalışanlar Kilitbahir Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği, Çanakkale Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı Yeni Zelanda Anıtı, Atatürk Anıtı gibi önemli noktaları gezdi.
Çanakkale Zaferi’nin üzerinden bir asır geçmesine rağmen, orada yaşanan dramı ve kahramanlık ruhunu hissederek duygu dolu anlar yaşayan çalışanlar, şehitlerin kabirleri başında dua ederken o günleri yad ettiler.


Duygu dolu bir gün geçiren çalışanlar, “Tarihimiz için anlamı çok büyük olan bu şanlı toprakları görmenin gururu içindeyiz, adeta tarihe tanıklık ediyoruz. Çanakkale Şehitliği’ni ve destansı tarihin yaşandığı yerleri görerek, şehit ve gazilerimizi, bir kez daha rahmetle ve minnetle andık. Her vatandaşın ve yeni kuşakların, bu şanlı toprakları görüp anlaması gerekiyor. Biz de elimizden geldiğinde evlatlarımıza bu tarihi anlatmaya devam edeceğiz. Ekpen Tekstil’e bu gezi programı için çok teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını ifade ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu