REKLAMI GEÇ

TEMA Gönüllüleri Pamukkale Üniversitesi’nde Buluştu

TEMA Gönüllüleri Pamukkale Üniversitesi’nde Buluştu

TEMA Vakfı, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’nde bulunan 12 ildeki gönüllülerin katıldığı, Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı Pamukkale Üniversitesi’nde yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2018 Çarşamba, 09:55

2018 yılının beşinci ve son bölgesel toplantısını Pamukkale Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda yapan TEMA Vakfı, 12 ilden gelen 280 TEMA gönüllüsü ile yıl içindeki çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Toplantıya PAÜ Genç TEMA Topluluğu da destek verdi.

TEMA’nın toplantısına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, öğretim görevlileri, kurum ve kuruluşların müdürleri, belediyelerden yetkililer ile birlikte çok sayıda temsilci katıldı.

Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nın açılış konuşmasını TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Başak Yalvaç Özçağdaş ile PAÜ Biyoloji Bölümü ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz yaptı. Prof. Dr. Semiz konuşmasında, “Bugün bu organizasyonu Denizli’de ve Pamukkale Üniversitesi’nde yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Pek çok kişi ve kurumun desteğini aldık. Emeği geçenlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Denizli İl Temsilciliği görevini 5 yıldır yürütüyorum. İlk kez ilimizde saha koordinasyon toplantısı yapıyoruz, önümüzdeki dönemde daha büyük çapta toplantılara Denizli ve Pamukkale Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“Biz bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz” diyerek konuşmasına başlayan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “2018 yılı Bölgesel Gönüllü Toplantılarımızın beşinci ve sonuncusunu Denizli’de gerçekleştiriyoruz. Denizli’de ülkemizin Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki 12 şehrinden gelen gönüllülerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz Türkiye’nin dört bir yanında başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için 26 yıldır mücadele veren, bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz” dedi.

Ayrıca bölgedeki illerde yürütülen çalışmaların her türlü koşulda, TEMA Vakfı gönüllülerinin büyük özverisiyle gerçekleştiğini belirten Deniz Ataç, “Çalışmalarımızda gönüllülerimizin çok önemli katkıları var. Bugüne kadar TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Onların değerli katkılarıyla ülkemizin dört bir yanında umut yeşertmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


TEMA Vakfı Genel Müdürü Oben Akyol ise “Çalışmalarıyla bu topraklarda umut yeşerten TEMA Vakfı’nda doğa için çarpan gönüllü kalplerle birlikte büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 730 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nda, gönüllülerimizle birlikte birbirinden başarılı ve güzel işlere imza atmaya devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

Diğer taraftan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise konuşmasında şunları söyledi:
Bölge toplantısının böylesi yoğun bir katılımla gerçekleşmiş olması da gurur verici bir durum. Doğayı koruma konusunda çok küçük yaşlardan beri çok büyük hassasiyet gösteriyorum. Toprağa 1 verirseniz 10 alırsınız. Ancak alırken vermezseniz büyük felaketlere neden olursunuz. Bugüne kadar pek çok ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirdim. Bu hem bizim kültürümüzde hem de inancımızda var. “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz,” hadis-i şerifinden hareketle bir fidan bir candır, onun hayatı toprağa kavuştuğu anda başlar. Onu toprakla buluşturmalıyız. Bir balık için deniz ne ise, bir insan için hava ne ise, bir fidan için de toprak odur. Hayatım boyunca bu düşünceyle hareket ettim. Herkesin de bu düşünceyle hareket etmesini öneriyorum. Bu doğa bize emanet, bizden sonra gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Pamukkale Üniversitesi ve TEMA Vakfı arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu