REKLAMI GEÇ

Temel kazısında korkutan göçük

Temel kazısında korkutan göçük

İstiklal Caddesi üzerinde temel kazısı esnasında toprak kayması meydana geldi. 6 katlı binanın yanında meydana gelen göçük vatandaşları korkuttu. Çökme tehlikesi nedeniyle apartman sakinleri evlerini tahliye etti, içeri giremiyor. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “Evin yıkılma tehlikesi var, bir an önce önlem alınsın” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2016 Pazartesi, 14:13

Pamukkale’nin İstiklal Caddesi üzerinde inşaat için temel kazısı yapan ekipler, alanda düzleme işlemini tamamladıktan sonra inşaattan ayrıldı. Saat 18.00 sıralarında temel kazısı yapılan arsanın hemen yanında bulunan 6 katlı binanın duvarından toprak kayması başladı.

Çok miktarda toprağın temel alanına kayması, 6 katlı binada oturanlara büyük korku yaşattı. Panik içinde evlerini terk enden vatandaşlar durumu zabıta ekiplerine bildirdi. Zabıta ve belediye ekiplerinin inşaatta yaptığı incelemenin ardından herhangi bir tehlikenin olmadığı ifade edildi, ancak bu bina sakinlerini rahatlatmadı. Önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, göçüğün devam etmesi halinde bina için büyük risk oluşturacağını söyledi. Vatandaşlar BİMER’e de şikayet yazısı gönderdi.

denizli-temel-kazisi-sirasinda-6-katli-binanin-duvarinda-gocuk-meydana-geldi-2

“EVİMİZİN YIKILMA RİSKİ VAR”
Apartman sahiplerinden Nuran Seyrekoğlu (57) göçük olayının ardından büyük korku yaşadıklarını belirterek, muhatap bulamadıklarını, gece yarısına kadar mücadele verdiklerini söyledi. Çökme riski nedeniyle evi tahliye ettiklerini belirten Seyrekoğlu, olayın olduğu andan itibaren apartmanın boşaltıldığını ve başka yerlerde kaldıklarını kaydetti.

Kazı sırasında kendi alanlarına girdiklerin ve bu nedenle göçüğün meydana geldiğini belirten Seyrekoğlu, “Evimiz eski yapı olduğu için temeli çok derin değil. Kazı sırasında bizim temelin çok altına indiler, bu nedenle de evimizin yıkılma riski var. Ben evin durumunu bildiğim için uyarıyorum, ancak kimse dikkate almıyor” dedi.

Denetim şirketi elemanlarının gece yarısından sonra geldiğini, “isterseniz evi boşaltın” dediğin söyleyen Seyrekoğlu, “Biz yalnızca can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Apartmandaki herkes tedirgin. İkinci katta 90 yaşında babam var. Ev yıkılıyor diye balkondan içeri girmiyor. Göçen bölgeye duvar çekeceklermiş. Duvarı neden göçme olmadan önce çekmiyorlar. Bizi bu kadar mağdur edeceklerine daha önce önlem almaları gerekmiyor muydu? Bimer’e de şikayet ettim. Karşımızda muhatap görmek istiyoruz” dedi.

“KİMSE İLGİLENMİYOR”
Göçüğün yaşandığı sırada evde olduğunu belirten birinci katta oturan Ahmet Avşar ise, büyük bir gürültünün çıktığını, yana geçtiklerinde ise çökmeyi gördüklerini söyledi.

denizli-temel-kazisi-sirasinda-6-katli-binanin-duvarinda-gocuk-meydana-geldi-1

Bu sürecin ardından muhatap bulamadıklarını anlatan Avşar, “Sadece taşeron geldi. Müteahhit ‘düğündeyiz gelemeyiz’ dedi. Burada 6 aile yaşıyor, iki yatalak hastamız var, onları da sırtımızda indirdik. Evde kalamıyoruz, yıkılma tehlikesi var. Bölge adı üstünde Suluköprü. Zemin suyunun yüksek olduğu alan. Bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Aksi halde üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir. Kendi evim varken göçebe hayatı yaşıyorum. Bir gün orda, bir gün başka bir yerde kalıyorum. Acil önlem alsınlar” dedi.

denizli-temel-kazisi-sirasinda-6-katli-binanin-duvarinda-gocuk-meydana-geldi-3

“HER İNŞAATTA YAŞANABİLİR”
Olayın ardından ulaştığımız inşaatın denetiminde sorumlu olan Hande Yapı Denetim yetkilisi İbrahim Huz, herhangi bir göçüğün yaşanmadığını, yol kenarında oluşan toprağın kaydığını öne sürdü.

Huz, “Yan binaya hiçbir zararı yok. Bu, inşaatlarda karşılaşabileceğimiz, hayati tehlike yaratmayan küçük bir toprak kayması. Hayati tehlike arz etmiyor. Zaten olay sonrası tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemlerini aldık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu