REKLAMI GEÇ

Terör saldırısına tepki seli

Terör saldırısına tepki seli

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam meydana gelen terör saldırısına Denizli’den tepki yağdı. Siyasetçiler yaptıkları açıklamalarla terör saldırısı lanetledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2016 Çarşamba, 11:14

Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nde 3 ayrı noktada meydana gelen canlı bomba saldırısından 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Saldırıların gerçekleştiği andan itibaren Türkiye İstanbul’a kilitlendi, yapılan açıklamalarla terör lanetlendi, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

BASMACI: “KINAMA YETMEZ! İSTİFA EDİN”
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Atatürk Hava Limanı’nda meydana gelen patlamada ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine başsağlığı diledi.
Hava Limanındaki bombalı eylemin güvenlik ve istihbarat zafiyetinden kaynaklandığını belirten Basmacı, “Saç tokası dahi sokulamayan terminallere o silahlar ve o bombalar nasıl sokuluyor? İnsanlarımızın katledilmesine nasıl göz yumuluyor. Onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor, yüzlerce vatandaşımız yaralanıyor. Yetkililer çıkıp sadece kınamayla, interneti kapatmakla, vatandaşların haber alma özgürlüğünü engellemekle olayı ört bas etmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala o koltuğu neden işgal ediyor. Ala göreve geldikten sonra yüzlerce vatandaşımız terörist saldırılarla ve bombalı eylemlerle yaşamını yitirmiştir. Bu ülkenin Başbakanı ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmeliler. İnternet bağlantılarını engelleyeceklerine, mayınları engellesinler, terörist saldırıları engellesinler” dedi.

KAZIM ARSLAN: “YİNE CANIMIZ YANIYOR”
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, güvenlik krizinin bir ulusal soruna dönüştüğünü belirterek, “Ne istihbarat yeterli, ne de güvenlik tedbirleri yeterlidir. Ülkemizi iyi yönetemeyen yetkililerin bunun hesabını vermesini ve suçluları ararken artık sorumluluklarının bilincine varmalarını istiyoruz. Teröre karşı kararlı tavrını her defasında açıkça ortaya koyan ‘gururlu ve onurlu’ ulusumuzun başı sağ olsun. Menfur olayın sonucunda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar dilerim” dedi.

TEOMAN SANCAR: “AYNI VURDUMDUYMAZLIK”
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, “Gün aydın değil, kara ve kapkara! Yurdum ağlıyor, milletim ağlıyor, canlar gidiyor, üzüntüler bitmiyor. Bu kaçıncı felaket bu kaçıncı saldırı. Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bu kahpe ve hain terör saldırısını kınıyoruz” dedi.

Akan kanların durması canların kaybolmaması, huzurun biran önce sağlanması için Hükümeti göreve çağıran Sancar, “Ülkemizin huzurunu, vatandaşlarımızın can güvenliğini ve yaşam hakkını korumakla yükümlü hükümet yetkililerinin artık bu hayati konuda acil adımlar atmasını bekliyoruz. Üzülmek sorunu çözmüyor, facebookları, twitterları kapatarak, vatandaşın haber alma özgürlüğünü, bilgi edinme hakkını kısıtlayarak terör son bulmaz, ancak radikal adımlar atarak çözülür. Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünün de bir kez daha ne kadar doğru ve gerçek bir ilke olduğunu inançla vurguluyor, ‘inadına barış, inadına barış’ diyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı planlayanları yapanları ve sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Bugün tek dileğimiz var; artık akan kanlar biran evvel dursun, acılarımız sona ersin ve analarımızın babalarımızın yüzleri gülsün” dedi.

YUSUF GARİP: “DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip,  İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle yaptığı açıklamada, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu akşam saatlerinde yaşanan hain saldırı bizleri bir kez daha derin bir üzüntüye boğmuştur. Terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerekliliği artık bir kez daha ortaya çıkmıştır. Milletimizin birliği ve dirliğine yönelik kalleş saldırılar hız kesmeden devam ederken, bu alçak saldırıları planlayan hainler iyi bilmelidir ki, bu milletin birliği ve dirliğini bozmaya asla güçleri yetmeyecektir. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bu alçak saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, Türk milletine baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

GÜNGÖR: “TÜRK MİLLETİ BOYUN EĞMEYECEK”
AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör ise, Türk Milletinin birliğine, beraberliğine ve istikrarına yapılan hain saldırının asla affedilemez olduğunu söyledi. Güngör, “Demokratik ve siyasi zaferler elde edilen bir dönemde yapılan bu saldırı çok manidardır. Ülkemizin huzuruna, birlik ve beraberliğine saldıranlar asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizdeki istikrar ortamını bozmaya çalışan hainler, katlettikleri onlarca canın hesabını elbet ödeyeceklerdir. Son çırpınışlarını yapan, tükenmek üzere olan katiller, asla necip Türk milletini bölemeyeceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu