REKLAMI GEÇ

TESTİ KEBABINI TATTILAR, YÖRÜK ÇADIRDA ÇAY İÇTİLER

TESTİ KEBABINI TATTILAR, YÖRÜK ÇADIRDA ÇAY İÇTİLER

Denizli’yi tanıtmak üzere davet edilen Rus gazeteci grubu, teleferik ile Bağbaşı Yaylası’na çıktı. Burada kebabını tadan Rus gazeteciler, yörük çadırında dinlenip çay içti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2015 Cuma, 18:29

Denizli’nin turizm, sanayi ve doğal zenginliklerini uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Rusya’dan gelen medya mensupları, önce Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Burada Denizli’nin ekonomik, sosyo-kültürel, tarihi ve doğa güzellikleri ile ilgili bilgi alan konuk gazeteciler, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

denizli-rus-gazeteci-denizli-buyuksehir-belediyesi-ziyaret-ic-2

Ziyarete, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Kültür Turizm Denizli İl Müdürü Mehmet Korkmaz ve Rus turistlerin Denizli’ye gelmesine öncülük eden İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ile Rus gazeteciler Marina Ikhludova, Nataliar Idumko, Ivan Ivasin, Yunona Ikozhinov, Anna Ikovallva katıldı.

denizli-rus-gazeteci-denizli-buyuksehir-belediyesi-ziyaret-ic

TESTİ KEBABINI TATTILAR
Başkan Zolan, Rus gazetecilere Denizli’de üretilen Çeşm-i Büllbül ile Denizli dokumasından havlu ve çeşitli tekstil ürünleri hediye etti. Türkiye’nin en büyük cam heykel horozu önünde hatıra fotoğrafı çektiren Rus gazeteciler, daha sonra Bağbaşı’ndaki teleferik tesislerine götürüldü. Teleferik ile Bağbaşı Yaylası’nıa çıkan gazetecilere testi kebabı ve yöresel tatlar ikram edildi.

denizli-rus-gazeteci-denizli-buyuksehir-belediyesi-ziyaret-ic-3

“DENİZLİ İSMİ TÜM DÜNYADA BİLİNİR OLACAK”
Denizli’nin tarım, tekstil, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanınması için daha farklı ülkelerden daha farklı grupları misafir etmek için çalışma başlatıldığını belirten Başkan Zolan, “Denizli 12 ay boyunca turizme hizmet eden bir şehir. Termal anlamda sağlık turizmine yoğunlaşan yatırım söz konusu. 2000 yıl önce Pamukkale’ye insanlar tedavi olmak için geliyormuş. Artık bugün tarih tekerrür etsin istiyoruz. Bu amaçla sağlık alanında yapılan yatırımlar artıyor” dedi.

Denizli’nin değerlerinin tüm dünyada bilinmesini istediklerini vurgulayan Zolan, “Denizli’mizin turizmden daha da fazla pay alması için tüm değerlerimizi tanıtacağız. Denizli ismi tüm dünyada bilinir olacak. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

denizli-rus-gazeteci-denizli-buyuksehir-belediyesi-ziyaret-ic-4

ŞİMDİDEN HAYRAN KALDILAR
Rusya’nın başkenti Moskova’da yayın yapan internet ve yazılı basının temsilcileri üç gün Denizli’de kalacak. Denizli gezisinin ilk gününü ziyaretlerle geçiren Rus gazeteciler, şimdiden Denizli’ye hayran kaldıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu