REKLAMI GEÇ

“TOKİ, kooperatifleri olumsuz etkiledi”

“TOKİ, kooperatifleri olumsuz etkiledi”

SS Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Nazmi Çolak, “TOKİ’nin başını çektiği toplu konut sektöründeki büyüme, hipermarketlerin bakkalcılığı etkilediği gibi, yap-sat müteahhitliğini ve kooperatifçiliği etkilemiştir. Bugün neredeyse kooperatif kurulmaz oldu” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 17:43

SS Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin seçimsiz olağan genel kurulu yapıldı. Birliğin, Özel İdare İş Hanı’nın 6. katında bulunan toplantı salonunda yapılan genel kuruluna, Birlik Başkanı Nazmi Çolak ve üyeler katıldı. Yıllık rapor, bilanço raporu, çalışma raporu ve gelir gider hesaplarının okunup ibra edilmesinin ardından, üyelere hitaben bir konuşma yapan SS Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Nazmi Çolak, Toplu Konut İdaresi’nin kooperatif sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Çolak, “TOKİ’nin başını çektiği toplu konut sektöründeki büyüme, hipermarketlerin bakkalcılığı etkilediği gibi, yap-sat müteahhitliğini ve kooperatifçiliği etkilemiştir. Bugün neredeyse kooperatif kurulmaz oldu” dedi.

“DÜZENSİZ YAPILAŞMANIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELİZ”
Konut kooperatiflerinin, düzensiz yapılaşmanın önündeki en büyük engel olduğunu dile getiren Çolak, “Yapı kooperatiflerini ele aldığımızda, şehirleşme konusunda mahalli idarelere birçok katkılar sağladığını görmekteyiz. Bir şehirdeki konut ihtiyacının kooperatifler vasıtasıyla sağlanması, hem düzensiz yapılaşma ve gecekondulaşmanın önünde engel olmakta, hem de insanca yaşanabilecek konutların yapılmasına katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle konut kooperatifçiliği desteklenmeli ve önü açılmalıdır. Bir de konut kooperatifleri bulunduğu ilin ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır” diye konuştu. Genel kurulda söz alan birlik üyeleri, inşaat ve konut sektöründe yaşanan sorunları dile getirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu