REKLAMI GEÇ

Toprak özlemi yükseklik tanımıyor

Toprak özlemi yükseklik tanımıyor

Yapılaşmanın giderek arttığı Denizli’de bir iş hanının görevlisi, özlemini duyduğu bahçeyi 7 katlı binanın çatısına kurdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2014 Pazartesi, 10:04

Geçmişi bağ ve bahçelerden kurulu yemyeşil bir coğrafyaya sahip Denizli’de yapılaşmanın getirdiği alan darlığı, bahçe sever Ege insanını farklı alternatiflere itiyor. Hamdibey İşhanı’nın görevlisi Zeki Çokal da farklı seçenekleri değerlendirenlerden biri. Çokal çalıştığı işhanının çatısına saksılar içinde mini bir bahçe kurdu.

ÇATIDA BAHÇE KURDU
Yaklaşık üç yıl önce Beyağaç’ın Kızılağaç Köyü’nden Denizli’ye taşınan Çokal beraberinde eski alışkanlıklarını da taşıdı. Biri üniversite öğrencisi diğeri ise üniversite hazırlığı yapan iki çocuk sahibi Çokal, serbest meslek sahiplerinin yoğun olarak bulunduğu işhanının çatısında organik tarım yapıyor. 46 yaşındaki Çokal, bahçe özlemini böyle giderdiğini söylüyor. Çokal bahçesinde en çok da domates yetiştiriyor.

“EKSİKLİĞİNİ YAŞADIM”
Köyde bahçe sahibi olan Zeki Çokal Denizli’ye taşındıktan sonra büyük eksikliğini hissettiğini kaydetti. Çokal, “Beyağaç’a gidip gelmem çok zor olduğu için bu yıl bahçe yapmadım. Bunun eksikliğini de yaşayacağımı biliyorum. O nedenle ben de saksılar içerisinde domates ve biber ektim. Ancak bunları koyacak bir açık alan bulamadım. Bende çatıya çakardım” dedi.

YEREL YÖNETİMLERE MESAJ
yapıların kamu kurumlarda dahil yaklaşık olarak yüzde 80’ni günümüz yapım koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle Kentsel Dönüşüm projesinden yararlandırılması planlanırken,  vatandaşların yeşil özleminin de dikkate alınmasını isteyen Zeki Çokal, “İnsanların, yorgunluklarını, streslerini atabileceği hobi bahçeleri olmalı. Yerel yönetimler,  imar planlarında bahçeli evlere de yer vermeliler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu