REKLAMI GEÇ

TÜM BİNALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

TÜM BİNALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

İstanbul’da Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi yangını binaların yangın güvenliklerini gündeme taşıdı. Denizli İnşaat Mühendisleri Odası kentte yoğun kullanılan kamu binalarının yapı malzemelerinin ve cephe kaplamalarının incelenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 11:47

Türkiye dün Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çıkan yangınla sarsıldı. Facianın eşiğinden dönülen yangın sonrası Denizli İnşaat Mühendisleri Odası kentte yaygın olarak kullanılan kamu binalarına dikkat çekti.

İMO Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel binaların inşaa edildikleri dönemin teknolojisi ile bugün kullanılan yangına dayanıklılık gösteren materyaller arasındaki farklılıkları hatırlatarak, “Yanıcı ve yakıcı bileşenler içeren, kolay tutuşan dünün teknolojisi ile üretilen cephe kaplama malzemelerinin kullanıldığı binaların şimdiden tespit edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekli” dedi.

Özellikle okul, kreş, sinema, hastane, tiyatro ve kongre merkezi gibi yoğun kullanılan binaların yangın güvenliğinin süratle masaya yatırılması gerektiğini söyleyen İMO Başkanı Şenel, ” Yangın yönetmeliklerinin yenilenmesi, yeni yapılacak binalar ile ilgili bir takım düzenlemeler ve iyileştirmeler içerse dahi yaşadığımız bu felaket ‘Mevcut binaların yangın güvenliği acaba yeterli midir?’ sorusunu akla getirmektedir” diye konuştu.

Şenel gerekli çalışmaların yapılmasını bir takvim belirlenerek eylem planı hazırlanmasını ve önlem alınmasını talep etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu