REKLAMI GEÇ

Türkiye’yi dolaştı, Denizli’ye ulaştı

Türkiye’yi dolaştı, Denizli’ye ulaştı

Denizli Rotary Kulübü’nün, Türkiye’ye örnek olan ve büyük ses getiren projesi ‘Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat’ projesinin finali yaklaştı. 12 merkezi gezen dev organizasyonun finali 6-12 Kasım tarihleri arasında Denizli’deki kalabalık merkezlerde yapılacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2014 Cuma, 11:09

Denizli Rotary Kulübü, Türkiye’deki kanser farkındalığını anlatmak için imza attığı ve gittiği her yerde büyük ilgi uyandıran; Denizli Valiliği, Denizli Sağlık Müdürlüğü, TED Denizli Koleji, Kanserle Dans Derneği ve Roche’nin desteklediği “Kolon ve Meme Kanseri Erken Teşhis Farkındalık Projesi: Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat Projesi” Denizli’ye ulaştı.

DEV BAĞIRSAK TÜRKİYE’YE GEZDİ
14 Ağustos 2014 günü Bodrum’da dev kolon maketinin açılarak; kolon kanseri, bir düzine limon ile de meme kanseri farkındalığının anlatılmasıyla başladığı ve gittiği her yerde binlerce insana ulaşan proje 6-12 Kasım tarihleri arasında Denizli’de yapılacak. Denizli’nin yoğun bölgelerinde yapılacak olan etkinlikte diğer tüm merkezlerde olduğu gibi dev kolon maketi açılacak ve uzmanlar her iki kanser hakkında bilgiler verecek, broşürler dağıtılacak.

ÖNEMLİ PROJE
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde proje paydaşları ve kulüp üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş, hem ortaklarıyla hem de içeriğiyle projenin ülkedeki kanser farkındalığının artırılması için önemli olduğunu vurguladı.

DENİZLİLİLERE DAVET
Projenin, gittiği her yerde beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirten Algümüş, “Dev kolon maketi ve meme kanserini anlatmanın en kolay yolu olan bir düzine limon görseli ile gittiğimiz her yerde binlerce insana ulaştık. Daha stantlarımızı kurmaya başlamadan insanlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Kulübümüzün değerli başkanları ve üyeleri mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştılar ve insanlarımıza kanseri anlattılar. Şimdi de projenin Denizli ayağına başlıyoruz. Denizli’de 6 noktada projeyi uygulayacağız, insanlarımızın en azından birine gelmelerini bekliyoruz” dedi.

bugün-bir-saat-yarın-bir-hayat4

DENİZLİ’DE NERELERDE YAPILACAK
Proje; Denizli’de 6 Kasım Perşembe günü Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde saat 12.00-22.00 saatleri arasında uygulanarak başlayacak. Proje, sırasıyla 7 Kasım Cuma günü 10.00-18.00 saatleri arasında Bayramyeri’nde, 8 Kasım Cumartesi günü 10.00-22.00 saatleri arasında Teraspark AVM’de, 9 Kasım Pazar günü saat 10.00-22.00 arasında Sümerpark AVM’de, 11 Kasım salı günü saat 09.00-18.00 arasında Pamukkale Üniversitesi’nde ve 12 Kasım Çarşamba günü saat 09.00-18.00 arasında Özel Sağlık Hastanesi’nde Denizlililerle buluşacak.

ÜCRETSİZ TARAMA FIRSATI
Proje destekçilerinden Özel Sağlık Hastanesi de standa gelip bilgi alırken belirti gösterdiği tespit edilen ve uzmanlar tarafından taramadan geçirilmesi gereken vatandaşların kanser taramasını ücretsiz olarak yapacak. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşların yararlanabileceği bu uygulamanın yanında belirti gösteren kişiler stanttaki uzman doktorlar tarafından Denizli’deki kanser tarama merkezlerine yönlendirecek.

PROJE HAKKINDA
Proje kapsamında şişme dev bir kalın bağırsak canlandırması yaptırıldı. Türkiye’de 7 ilde 12 merkezi gezen şişme kalın bağırsağın içinde gezilerek kanserli hücrelerin nasıl ürediği ve nasıl şekil aldığı görsel olarak sunuldu. Proje, Bodrum’dan başlayarak, sırasıyla Marmaris, Fethiye, Didim, Söke, Balıkesir, İzmir, Balıkesir, Bursa, Manisa, Salihli, Turgutlu’da yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu