REKLAMI GEÇ

Üçgen Çarşısı’nın yerine ne yapılacak?

Üçgen Çarşısı’nın yerine ne yapılacak?

Başkan Zolan yıkılan Üçgen Çarşısı’nın son durumunu değerlendirdi, bölgeye ne yapılabileceğini söyledi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2018 Salı, 15:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2017 Yılı Değerlendirme toplantısında Üçgen Çarşısı da gündeme geldi. Gazetecilerin soruları üzerine Başkan Zolan alana ilişkin düşüncelerini kamuoyuna açıkladı.

Üçgen Çarşısı’nı bir kangren olarak nitelendiren Zolan, “Belki iyi niyetle yola çıkılmıştı ama ölü doğmuş bir projeydi. Hem mülk sahiplerine hem de kiracılarına faydası dokunmadı. Yıllarca öylece kaldı. Büyük bölümü boştu. Adeta mezbelelikti. Denizli için bir karanlık noktaydı” dedi.

CESET VARDI KALDIRDIK
Mülkün çok sayıda sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Ortada ceset vardı kaldırdık. Şimde orada yeni bir şey olsun istiyoruz ama mal sahibi vatandaştır” dedi. Mülk sahiplerinin belli bir oranda bir araya gelmeleri ve proje üretmeleri durumunda kendisinin destek vereceğinin altını çizen Zolan, “Mal sahiplerine bundan sonraki süreç için destek olacağım” dedi.

DEĞERİ DAHA DA ARTTI
Yıkıldıktan sonra arsanın değerini 10’a katladığına değinen Başkan Zolan, “Yıkılmadan önce değeri 1 ise şimdi 10. Üzerindeki bina değerini düşürüyordu” dedi. Gazetecilerin “Orada ne yapılmasını istersiniz” sorusuna ise; “O bölgeye ne yaparsanız olur. Otel ve AVM düşünülebilir ama ben 3-4 konseptin bir arada olduğu projeye daha sıcak bakıyorum. 30 bin metrekarelik bir alan. Mal sahipleri bir araya gelip kendileri de yapabilir, kat karşılığı da verebilirler. Biz verdikleri karar ne olursa olsun onları destekleriz” dedi.

Yorumlar

Mehmet Sulayıcı   -  Bağlantı 30 Ocak 2018, 23:55

Her taraf beton yığını oldu. Bence yeşil alan olsun. Sümerpark’ ta kesilen ağaçların yerine orada fidanlar dikilsin, Üçgen’ deki hava kirliliğinin önüne geçmiş olursunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu