REKLAMI GEÇ

Üçgen ve Zeybek kavşaklarına aynı anda kazma vurulacak

Üçgen ve Zeybek kavşaklarına aynı anda kazma vurulacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir içinde kesintisiz bir trafik için bu yıl birçok projeyi hayata geçireceklerini, Üçgen ve Zeybekci kavşaklarındaki çalışmayı ise bu yıl içinde aynı anda başlatacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2016 Çarşamba, 14:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin geleceğine ışık tutan yatırımların artarak devam edeceğini, özellikle 2016 yılının ulaşımda yatırım yılı olacağını, trafik sorununu çözmek için 2016’yı seferberlik yılı olarak kabul ettiklerini söyledi.

Hayata geçirilecek projeler ile trafik yoğunluğunun azaltılmasını hedeflediklerini dile getiren Zolan, Denizli’de trafiğe çıkan araç sayısının her yıl hızlı bir şekilde arttığına dikkati çekti. Zolan, “Denizli’de her ay 1.200 civarında yeni araç trafiğe giriyor. Bu yılda ortalama 15 bin araca tekabül ediyor. 2004 yılında Denizli’de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı 345 bin dolayında. Her ay yeni araçların trafiğe girmesi ile de birlikte kişi başına düşen araç sayısı hızla artıyor” dedi.

ÜÇGEN VE ZEYBEK KAVŞAKLARI
Üçgen Kavşağı’ndaki düzenleme çalışmalarıyla ilgili gerekli planlamaların yapıldığı kaydeden Zolan, “Üçgen Meydanı projemizle bu bölge yeniden düzenlenecek. Projemizle vatandaşlarımız burada bekleme ihtiyacı olmadan istediği yöne transit geçiş yapabilecek. Servis yollarımız da olacak. Meydanda da güzel bir düzenleme yapacağız. Üçgen Kavşağı’ndaki sorunu çözerken, Zeybek Kavşağı’nda da çalışma yapmayı düşünüyoruz. Projesi hazır olan Zeybek Kavşağı’nın çalışmalarını da Üçgen Kavşağı çalışmaları ile birlikte başlatacağız. Ayrıca Denizli-Ankara karayolundan kente dönüş yapabilmek için sürücüler Akhan Mahallesi’ne kadar gidiyor. Burayla ilgili çalışmanın projesi de bitti” diye konuştu.

“YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK”
Ankara- İzmir Çevre Yolu ile ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatılarak yeni yolların açılacağını belirten Zolan, “Ankara yolunu İzmir yoluna bağlayan çevre yolu çok önemli. Çevre Yolu ile şehir trafiği arasında bağlantı kurulması gerekiyor” diyerek, şöyle devam etti:

“ Pamukkale-Laodikya Kavşağı ile Bozburun Mahallemizden bir bağlantı var. Bozburun Mahallesi’ndeki bağlantı sıkıntılı. Sokak aralarından tırların, kamyonların geçmesi, çocuklarımız ve vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Burada, çevre yolu üzerinden bir üst geçit yaparak Bozburun Mahallemizin içerisine girmeden, 50 metrelik geniş bir yolu Hal Kavşağı bölgesine alacağız. Hal Kavşağı’nın üst kısmında virajlı ve dar bir yolumuz var. Bu yolu da Hal Kavşağı, Karahasanlı Mahallesi ile çevre yolumuza bağlamak istiyoruz. Bu şekilde Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara istikametinden gelenler şehir içerisine girmeden Merkezefendi ve bölgesine çevre yolundan rahat bir trafik ile ulaşma imkanına kavuşacak. Böylece şehir içindeki trafik yoğunluğunu bir nebze önleyeceğiz.”

82 AKILLI KAVŞAK
Diğer yandan 82 kavşakta uygulanacak “Akıllı Kavşak” projesine değinen Başkan Zolan, “Yapacağımız çalışma ile trafik ışıkları araç sayısına göre süreleri otomatik olarak ayarlayacak. Akıllı Kavşak projemiz ile ışık süreleri belirlenecek ve 82 kavşakta uygulanacak olan uygulama ile halkımız trafikte rahat bir nefes almış olacak. Biz bu proje ile Denizli’deki tüm kavşakları tek bir merkezden izleyebileceğiz. Çalışmalarda sona gelindi” dedi.

Yorumlar

Elvan   -  Bağlantı 10 Şubat 2016, 21:01

Bozburun bağlantı yolunun bir benzerini şehrin diğer bölgesinede yapmak lazım. Organize yolundan yapımı devam eden Antalya çevre yoluna, oradan bir bağlantı ile kayıhan kavşağı veya üniversite kavşağına bağlanan bir yol olmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu