REKLAMI GEÇ

Ülkücüler yıllar sonra sokakta

Ülkücüler yıllar sonra sokakta

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK yandaşlarının askeri birlikteki gönderden Türk Bayrağı’nı indirmesi ülkede tepkiyle karşılandı. Denizli’de de bayrağa yapılan saygısızlık ülkücülerin organize ettiği bir gösteriyle protesto edildi. Eylemde hükümete istifa çağrısı yapıldı, “Bayrağa uzanan eller kırılır” sloganları atıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2014 Pazartesi, 21:24

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Türk Bayrağı’na yapılan saldırı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sürekli sağduyu çağrısı yaptığı ülkücüleri uzun bir aradan sonra sokağa çıkardı.

Akşam saatlerinden itibaren Delikliçınar Meydanı’nda toplanılmaya başlandı. Ülkü Ocakları’nın organize ettiği bayrak yürüyüşüne ilçelerden de katılım oldu.

“Bayrağa uzanan eller kırılır” sloganları atan grup, daha sonra Lise Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.
Yüzlerce kişilik kalabalık, bölücü terörü lanetleyen sloganlarla 11. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı nizamiyesine kadar geldi. Yürüyüş boyunca çevredeki ev ve işyerlerindeki vatandaşlar da eyleme destek verdi.
Nizamiye önünde yapılan basın açıklamasında bir askeri birliğe girilerek Türk Bayrağı’nın gönderden indirilmesi kınandı. Vatandaşlar tarafından nizamiye girişine Türk bayrağı bırakıldı. Eylemde “Hükümet istifa”, “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganları atıldı.

denizli-lice-bayrak-yuruyus-ic

PROTESTODA ARBEDE
Grup tekrar protesto sloganları ile Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü. Lise kavşağına gelindiğinde bir kişinin zafer işareti yapması üzerine kavga çıktı. Eylemcilerin saldırdığı kişi bir kırtasiye dükkanına sığındı. Polisin müdahale ettiği olayda, işyerinde maddi hasar meydana geldi.

buton

Arbedenin yatıştırılmasının ardından tekrar yürüyüşe geçildi. Delikliçınar Meydanı’nda eylemlerini bir süre devam ettiren vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

Yorumlar

senol gart   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 23:01

ordaki askerler eşşek başımı neden vurmadınız o haini.sizin şerefinizi namusunuza uzanan o eli neden kırmadınız.ey ordaki asker sen namusunu şerefini böylemi koruyorsunjuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu