REKLAMI GEÇ

UMKE tatbikatı nefes kesti

UMKE tatbikatı nefes kesti

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE), Akköy Mahallesi’nde katıldıkları Temel Eğitim sonrası, zorlu saha, enkaz, triaj, olay yeri yönetimi ve tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikata, eğitim çalışmalarının düzenlendiği otel çalışanları da destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2015 Salı, 10:22

Denizli 19. Bölge Koordinatörlüğünce yürütülen ve UMKE Denizli, Aydın ile Muğla’dan 40 personelin katıldığı UMKE Temel Eğitimi Akköy’de yapıldı.

Denizli UMKE İl Sorumlusu Mehmet Asal, Eğitim Birim Sorumlusu Bilgehan Gören koordinasyonunda gerçekleştirilen ve 9 gün devam eden UMKE Temel Eğitimi, tatbikatla sona erdi.

Temel eğitimlerinin verildiği Akköy mahallesindeki bir otelde gerçekleştirilen tatbikata Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı da katıldı. UMKE Temel Eğitimi ve Tatbikat ile ilgili bilgi veren Dr. Arpacı, temel sertifikasyon eğitimi, teorik ve temel uygulamaların anlatıldığı Eğitim Çalışması’nın 25 ders müfredatının akabinde zorlu saha, enkaz, triaj, olay yeri yönetimi ve tatbikat ile devam ettiğini açıkladı.

Dr. Arpacı, “ Eğitime katılan 40 sağlık personelimiz, Temel UMKE Eğitim Sertifikası alarak UMKE personeli olmaya hak kazanmıştır. Olası afet ve olağan dışı durumlarda zorlu şartlar ve enkaz altında görev alacak olan bu personele Temel Yaşam Desteği ve İleri Yaşam Desteği Eğitimi, Hasta Taşıma Teknikleri, Dahili Aciller, Afet Psikolojisi, Afet İletişimi, Afet Yönetimi ve organizasyonu, zorlu koşullarda hayatta kalma becerileri ve benzeri bir çok konuda eğitim verilerek, bu konuda kişisel bilgi ve becerileri arttırıldı” dedi.

denizli-umke-tatbikat-umke-den-nefes-kesen-tatbikat-ic-1

TATBİKAT NEFES KESTİ
Otelin kazan dairesindeki patlamanın senaryo edildiği tatbikatta, 5 UMKE ekibi ile 112 Acil Servis Ambulansı ve ekiplerinin yanı sıra otel personeli de görev aldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından, 40 UMKE personeline sertifika verildi.

UMKE 2004 YILINDA KURULDU
UMKE Kuruluşu, Görev Aldığı Arama Kurtarma, Tatbikat ve Eğitimler:
UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), ülkemizde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremler sonrasında kurumların acil durum ve afet konusunda yeniden yapılandırılmasıyla; Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale ederek, ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemek amacıyla 2004’de kuruldu. 21 bölge, 81 ilde yaklaşık 7000 personeli ile ulusal ve uluslar arası alanda acil, afet ve olağan dışı durumlarda 24 saat görev yapabilme kapasitesine sahip, Dünyada tek ve en büyük gönüllü Medikal Kurtarma ekibidir. Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) 2005 yılında 23 gönüllü personel ile çıktığı yola halen 70 personelle başarılı bir şekilde devam etmektedir. 2012 yılından itibaren Bakanlığımız tarafından yapılan yeni bölgelendirmeler sonucunda; Denizli, Aydın ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege 19. Bölgesine; ilimiz koordinatör il olarak belirlenmiştir. Şu an koordinatörlüğümüze bağlı 205 UMKE personeli bulunmaktadır.

denizli-umke-tatbikat-umke-den-nefes-kesen-tatbikat-ic

DENİZLİ UMKE ETKİN GÖREVLER ÜSTLENDİ
Denizli UMKE, kurulduğundan bu yana Pakistan Sel Felaketi, Haiti Depremi, Kütahya-Simav Depremi, Libya Savaşı sonrası tahliye çalışmaları, Van Depremi, Denizli – Çameli Depremi, Afyonkarahisar cephanelik patlaması, Somali ve Sudan Sahra Hastaneleri görevlendirmeleri, ülkemizde bulunan mültecilere yönelik Şanlıurfa ve Kilis’te kurulan sahra hastaneleri görevlendirmeleri, Denizli / Bayramyeri tüp patlaması, Aydın / Buharkent / Menderes Nehrinde arama – kurtarma çalışmaları ulusal ve uluslararası sportif turnuvalarda sağlık tedbirleri, ortak yapılan tatbikat ve eğitimler, ulusal / yerel anma törenleri ve etkinlikleri ile eğitim – tanıtım faaliyetleri, yerel arama – kurtarma faaliyetleri, hastane afet planı tatbikatları, bölge ve yerel tatbikatlar diğer kurumlarla ortak yapılan tatbikat ve eğitimler de aktif görev almıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu