REKLAMI GEÇ

UMKE’den gerçeğini aratmayan tatbikat

UMKE’den gerçeğini aratmayan tatbikat

UMKE, Sarayköy’de kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Tren kazasını müdahale temalı tatbikatta hasta rolü oynayanlara makyaj yapıldı, ortaya gerçeğini aratmayan manzaralar çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2018 Cuma, 11:39

UMKE personelinin koordinasyonunu pekiştirmek, birbirlerini tanımaları, tıbbi bilgi beceri ve uygulamalarını aktarmaları, ekiplerin ortak hareket etmeleri, zor şartlarda zorlu alanlarda çalışabilme, fiziksel ve psikolojik olarak dayanıklılığı arttırma ve benzer konulardaki çalışmaları daha efektif hale getirmek amacıyla her yıl UMKE faaliyet planına göre Bölge Eğitim Kampı ve Tatbikatları gerçekleştiriliyor. Bu yıl 19. Bölge Koordinatörü olan Denizli’de 3 gün süren eğitim kampı ve tatbikat programı düzenlendi.

Sarayköy’de yapılan 19. Bölge UMKE Eğitim Kampı ve Tatbikatı’na Denizli, Aydın ve Muğla’dan gelen 40 kişilik ekip katıldı.

Eğitimin ikinci gününde Sarayköy’de Tren İstasyonu’nda gerçekleştirilen tatbikatı Sağlık Müdürü Berna Öztürk ile birlikte Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Denizli Gar Müdürü Adnan Tunca da takip etti.

Tatbikat gereği Sarayköy Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’nda tren ile araç çarpışmasını konu alan bölgesel tatbikat gerçekleştirdi.

Çarpışma sonuca araçta yangın çıkarken, olaya Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yine araçta sıkışan kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tren ve çevredeki yarılalar ise UMKE ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda kurtarılarak tedavilerinin yapılması için hastanelere sevk edildi.

UMKE personellerinin katıldığı tatbikatlarla ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Berna Öztürk üç gün boyunca teorik eğitimlerin verildiğini ayrıca yaşanabilecek olumsuzlukların da senaryolaştırarak uygulamalı tatbikatların da yapıldığını söyledi.

Öztürk, “UMKE tarafından gerek doğal, gerekse insani kaynaklı acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmak adına belli dönemlerde eğitim ve tatbikatlar düzenlenmektedir. Bu yıl Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan 19. Bölge Koordinatörlüğü görevi ilimize verildi. Bildiğiniz gibi tamamen gönüllülük esasına göre çalışan UMKE personelimiz Sarayköy’de 3 gün süren bölgesel tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Tatbikata katılan tüm UMKE personellerine, senaryo gereği yaralı rolünde yer alan Pamukkale Üniversitesi Ambulans Acil Bakım Teknikeri öğrencilerine ve destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu