REKLAMI GEÇ

Üstün yetenekli öğrenciye destek

Üstün yetenekli öğrenciye destek

Denizli’de, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören özel yetenekli öğrencilerin çalışmalarına Pamukkale Üniversitesi’nden de destek verilecek.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2014 Cumartesi, 14:55

Bilim ve Sanat Merkezleri’ndeki (BİLSEM) özel yetenekli öğrencilere daha iyi çalışma ortamı yaratılması, kendilerini geliştirmeleri ve teknolojik olanaklardan daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “İl genelinde, ilk ve orta öğretimde eğitim gören üstün yetenekli öğrencilerin gelişen teknolojiden daha iyi yararlanmalarını sağlamak amacıyla PAÜ ile işbirliği gerçekleştirdik. Bu sayede üstün yetenekli öğrenciler katıldıkları proje yarışmalarında üniversite tarafından destek alacak” dedi.
PAÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağcı da, kasım ayı başında görüşülen konunun hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Üniversite olarak bu alanda fark edilen öğrencilerin daha iyi eğitim alması ve olanaklardan daha fazla yararlanması amacıyla bu protokole imza attık. Onların çalışmalarına katkıda bulunmak ve yapılacak projelerde yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise öğrencilerin her alanda desteklenmesi gerektiğini belirterek, “İlerleyen yıllarda ilimizi başarıyla temsil edeceğine inandığımız bu gençlerin gelecekte başarılı birer bilim insanı olmaları için kurumlar olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından protokol imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu