REKLAMI GEÇ

VALİ, BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

VALİ, BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

Vali Hasan karahan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2017 Pazar, 11:58

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü Basın Bayramı olarak kutlanıyor.

Bu önemli gün ile ilgili Vali Hasan karahan, yazılı bir mesaj yayınladı. Karahan, “Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde iletişim teknolojisinin de sunduğu imkanlardan yararlanarak tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Diğer anlamda vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasıyla vatandaş ile kamu kurumları arasında da bir köprü görevi ifa etmektedir” dedi.

Vali Karahan, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Özellikle ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanında kararlı bir şekilde durmuştur. Tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu