REKLAMI GEÇ

Valilik Çelik Ailesi’nin yanında

Valilik Çelik Ailesi’nin yanında

Denizli Valiliği, Soma’daki maden faciasında göçük altında kalan ve henüz bir haber alınamayan maden mühendisi İbrahim Çelik’in Ailesi’ne ulaştı. Telefonla arayan valilik görevlileri, son durumla ilgili bilgi aldı ve bir ihtiyaçları olup olmadığı soruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 15:13

Soma’daki maden faciasının acıları tüm yurdu sararken, patlamanın ardından meydana gelen göçükte enkaz altında kalanlar arasında Denizli’den de bir kişi bulunuyor. Maden mühendisi olan 31 yaşındaki İbrahim Çelik’ten henüz bir haber alınamadı. Ankara’daki ailesi Soma’ya gelerek, oğullarından yeraltından gelecek sevindirici beklemeye başladı.

Bu arada denizlihaber.com’da yayınlanan haber üzerine Denizli Valiliği, kısa sürede Çelik Ailesi’ne ulaştı. Telefonla arayan görevliler, son durum hakkında bilgi alırken, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Ayrıca ihtiyaç halinde aranabilecek telefon numaraları bırakıldı.

TAZİYE MESAJLARI
Bu arada Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı Vali Abdulkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gülizar Biçer Karaca taziye mesajı yayınladı.

Vali Abdulkadir Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı’nda trafo patlaması sonucu meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşır, kendilerine başsağlığı ve sabır dilerim. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar dilerim. İçeride kalan vatandaşlarımızın da sağ salim çıkarılarak ailelerine kavuşmalarını temenni ederim. Milletimizin başı sağ olsun”ifadesini kullandı.

Dalbudak: Milletimiz derin üzüntü içinde
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Soma’da yaşanan olayın tüm yurdu hüzne boğduğunu ifade ederek, “Dün öğleden sonra trafodan kaynaklandığı belirtilen yangın sonucu, komşu ilimiz Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasından maalesef üzüntü verici haberler almaktayız. Böylesine güç bir çalışma ortamında ekmek paralarını, helal rızıklarını kazanmaya çalışan madencilerimizin yaşadıkları bu elim olay milletimizi derin bir hüzne boğmuştur. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ayrıca mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

PAÜ Senatosu’ndan açıklama

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu da Soma’daki faciayla ilgili bir bildiri yayımladı. Bildiride, “13 Mayıs 2014 günü Soma’da meydana gelen elim kaza bizleri milletçe tarifsiz, derin üzüntü ve keder içinde bırakmıştır” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şehitlerimizin ailelerinin ve milletimizin acı, üzüntü ve kederini Pamukkale Üniversitesi olarak paylaşıyoruz. Ailelerimize ve milletimize sabır, metanet diliyoruz. Milletçe var olma ve var kalmanın, bir kere daha en öncelikli gündemimiz olduğu gerçeği ile üzüntü, keder ve acıların bizleri ayrılığa değil; birliğe, beraberliğe sevk ettiğinin ve millet olma şuurunu bir kere daha pekiştirdiğinin idrakindeyiz.
Bu duygu ve düşünce ile şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mahsur kalan madencilerimizin kurtarılması için dualarımızla; yaralılara acil şifalar, aziz milletimize, ailelerimize başsağlığı diliyoruz.”

Gürlesin: Milletimizin başı sağolsun
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de “Maalesef Soma’da hiç istenmeyen ve ülkemizi yasa boğan maden ocağı faciası yaşanmıştır” diyerek, şunları kaydetti: “Faciada, şu anki resmi açıklamalara göre 201 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 80 vatandaşımız yaralı olarak kurtulmuştur. Yaralı ve ölü sayısından daha fazla sayıda bir vatandaşımız da göçük altında kurtarılmayı beklemektedir. Soma’da yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Göçük altında kalanların bir an önce kurtarılmasını Allah’tan diliyorum. İnşallah her biri sağ salim sevdiklerine kavuşur ve yuvalarına sağlıklı şekilde dönerler. Yüce Milletimizin başı sağolsun.”

Karaca: Devlet suçludur
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Soma’da yaşanan faciada tek suçlunun devlet olduğunu söyledi. Karaca, “Bilmeliyiz ki, Türkiye`de meydana gelen iş kazalarının tamamı önlenebilir niteliktedir ve bu nedenle yaşananlar iş kazası değil, iş cinayetidir. Soma`da ve Zonguldak`taki maden kazaları göstermiştir ki, maden işçilerimizin bu tür kazalardaki ölüm sebepleri; sektörün piyasaya terkedilmesi, kaçak madencilik, taşeronlaştırma ve üretim zorlamalarıdır. Bu nedenle hükümet ölümlerden birinci derecede sorumludur. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak maden kazasında yaşamını yitiren işçilerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu