REKLAMI GEÇ

VATANDAŞA YASAK BAŞKANA SERBEST!

VATANDAŞA YASAK BAŞKANA SERBEST!

Doğal gaza rağmen kömür yakanlar için “O bacaları başlarına yıkarım” tehdidi savuran ve verdiği teklifle Mahalli Çevre Kurulu’ndan doğal gaz kullanımını zorunlu hale getiren kararı çıkartan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin ortağı olduğu Natur Tekstil, buhar ihtiyacını kömürlü kazandan karşılıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 17:49

ŞOK EDEN HABER!
Kentte doğal gaz hatlarının geçtiği bölgelerde doğal gaz kullanımının kulanılması konusunda kampanya başlatan ve bu konuda kurumsal olarak verdiği teklif sonrası Mahalli Çevre Kurulu’ndan doğaz gaz kullanımını zorunlu hale getirten AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin de dolaylı da olsa kömür kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Zeybekci’nin Nevzat Özel ile birlikte ortağı olduğu ve açılışını Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Natur Tekstil, işletme giderleri nedeniyle doğal gaz ile çalışan kazanlarını durdurup, OSB’deki GÜÇSAN firmasına ait kömürlü buhar kazanlarından buhar satın almaya başladı. Firmanın Genel Müdürü Mehmet Akar doğal gaz ile çalışan buhar kazanlarını zorunlu haller dışında çalıştırmadıklarını ifade etti. “Biz de OSB’deki 10’un üzerindeki firma gibi bu kömürlü kazanlardan buhar satın oluyoruz. Satın aldığımız buharda bir sorun yaşanmazsa kendi kazanlarımızı çalıştırmıyoruz” diye konuştu.

ZEYBEKCİ’NIN ISRARI DAYATMAYA YOL AÇTI
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve dünya ortalamalarının üzerine çıkan hava kirliliğinin en büyük nedeninin kömür kullanımı olduğunu her fırsatta dile getirip, tek çözüm yolunun doğal gaz kullanımı olduğunu ifade eden Zeybekci, bu yönde çalışmaları arttırmış, mahalli çevre kurulunun kararının ardından denetleme çalışmalarını da üstlenmişti. Ayrıca Başkan Zeybekci, konu hakkındaki her açıklamasında doğal gazın diğer yakıtlardan çok daha ucuz olduğunu vurguluyordu.

DAVA AÇILMIŞTI
Bir taraftan şehrin dört yanına astığı afişlerle önünden doğal gaz şebekesi geçtiği halde kullanmayan konut ve işyerlerinin yüksek cezalar ödeyeceğine dair uyarılarda bulunurken diğer taraftan oluşturduğu timlerle doğal gaz yasağı ihlali avına çıkan Zeybekci’nin bu dayatması, yargıya taşınmıştı. Kömürcüler Derneği tarafından idare mahkemesinde açılan davada uygulamanın zorunlu tutulamayacağı ileri sürülmüştü.

HAVAYA GİDEN MİLYONLAR!
Bölge İdare Mahkemesi, emsallere de dayandırarak verdiği kararla Mahalli Çevre Kurulu’nun doğal gaz kullanımı zorunluluğuna yönelik kararı hakkında, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak geçen iki yılı aşkın süreçte dayatmalar nedeniyle 70 bine yakın ev ve işyeri doğal gaza abone olmuş, bunun için kentte ısınma konusunda kömürden doğal gaza dönüşüm için 260 milyon TL’ye yakın bir maliyet ödenmişti. Ve geçen iki kış boyunca Denizli halkı, doğal gaz ile ısınmak için yaklaşık 120 milyon TL bedel ödedi.

DOĞAL GAZ ŞİRKETİ HAKKINDA İDDİALAR!
Kentin doğal gaz şebeke hattı ve dağıtımı işini İsrailli işadamı Ofer’in Türkiye’deki ortağı Mehmet Kutman’ın da ortağı olduğu KENTGAZ şirketi almış, şirketin ilk ortaklarından Nusret Argun ise ihaleye fesat karıştırmak, yasadışı suç örgütü kurmak gibi ağır suçlar nedeniyle şirket merkezinin bulunduğu Konya’da gözaltına alınmış ve yargılanmaya başlamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu