REKLAMI GEÇ

Yatırımlara yakın takip

Yatırımlara yakın takip

Denizli Belediyesi’nin Büyükşehir olmasının ardından kapatılan Denizli İl Özel İdaresi’nin kısmi görevlerini yerine getirecek olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kuruldu. Yeni kurumun görevleriyle birlikte bütçesi de azaldı. İlk etapta Özel İdare’nin yarım kalmış işlerini tamamlayacak olan kurumun, 2014 yılı için 4 milyon 700 bin TL bütçesi var. Başkanlık ayrıca il genelindeki tüm yatırımları inceleyerek İçişleri Bakanlığı’na rapor sunacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2014 Salı, 13:14

Kapatılan Denizli İl Özel İdaresi’nin ardından yeni kurulanYatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın doğal Başkanı Vali Abdülkadir Demir. Kurumu Vali adına Vali Yardımcısı Nihat Kaynar yönetecek. 

Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, başkanlığın en önemli görevinin Denizli’deki tüm kuruluşların yatırımlarını takip etmek ve izlemek olduğunu söyledi. Yıl sonunda bir envanter çıkartarak İçişleri Bakanlığı’na bir rapor sunulacağını ifade eden Kaynar, bu şekilde yapılan yatırımların ne aşamada olduğu ve eksikliklerinin ne olduğunun denetlenmiş olacağını ifade etti.

ÖZEL İDARE’DEN KALAN İŞLER TAMAMLANACAK
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda 5 şube müdürü, 72 personel ve 40 kadro ile göreve başladıklarını dile getiren Kaynar, ilk etapta hükümet konakları, kaymakamlık binalarının onarım ve bakımı, araçların onarımı ve yakıt giderleri gibi işlemleri merkezi sistemle yürüteceklerini söyledi. Ayrıca İl Özel İdaresi’nin ihalesini yaptığı ve tamamlayamadığı işleri de tamamlayacaklarını ifade eden Kaynar, İl Özel İdaresi’nden kalan yaklaşık 50 işin bulunduğunu dile getirdi.

4 MİLYON 700 BİN TL’LİK BÜTÇE
Başkanlık olarak tüzel bir kişiliğe sahip olmadıklarının altını çizen Kaynar, başkanlığın gelirinin olmadığını söyledi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın ödenek bazında çalışacağını ifade eden Kaynar, “Bakanlıklar ya da Genel Müdürlükler bütçe aktardıklarında bize verilen işleri o şekilde yapabileceğiz. 2014 yılında hükümet konakları, kaymakamlık binalarının onarım ve bakımı, araçların onarımı ve yakıtları gibi işlemleri yürütebilmemiz için 4 milyon 700 bin liralık bütçemiz var. Bu bütçe bize 3 aylık periyotlar halinde taksitle gelecek. Bizler de ona göre harcama yapacağız. Tüm ihtiyaçlarımızı oradan karşılayacağız. Özel İdare’nin harcamasını burada biz gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“TEMEL GÖREVİMİZ RAPOR SUNMAK”
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı olarak İl Özel İdaresi’nin 2 numaralı binasında hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Kaynar, başkanlık olarak çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Kaynar, “İlave işler gelirse sonrasında onları da yapacağız. En temel özelliğimiz Denizli’de yapılan tüm yatırımları inceleyerek rapor göndermek. Bu raporla tüm kurumların yatırımları görülmüş olacak. Denizli’deki asıl yatırımları Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün gerçekleştireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde bulunan şube müdürlükleri ve müdürler ise şöyle; Yatırım İzleme Şube Müdürü Hüseyin Başaran, Sanayi ve Geliştirme Şube Müdürü Hasan Ali Batur, Rehberlik Denetim İzleme Şube Müdürü Halil Toprak, Çevre Koruma ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Adem Oklu, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Himmet Şefik Akder.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu