REKLAMI GEÇ

Yeni Asfalt Tesisi gelecek 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasiteye sahip…

Yeni Asfalt Tesisi gelecek 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasiteye sahip…

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin son teknolojiyle donatılmış Bozburun Mahallesi’nde hizmete soktuğu Asfalt Üretim Tesisi’nin, gelecek 50 yıllık iktiyacı karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2018 Salı, 15:14

“Denizli için geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan birisi” olarak tanıtılan Asfalt Üretim Tesisi, 77 bin metrekare alan içinde bulunuyor. Tesiste saattte tam kapasite ile 260 ton asfalt plenti, 400 ton ise soğuk karışım plent üretebiliyor. Ayrıca tesiste çevreye duyarlı bir sistem kullanılıyor.

Aktepe Mahallesi’nden Bozburun Mahallesi’ne taşınarak şehir merkezi dışına çıkartılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi’nde incelemede bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesis için “Dünyada üretilen son teknolojiye sahip, modern ve çevreci bir asfalt şantiyesi” dedi.

Tesiste bir dizi incelemelerde bulunan ve bu sırada kendisine Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni’nin de eşlik ettiği Başkan Osman Zolan, tesisin Denizli’nin merkezi ile birlikte 19 ilçeye de hizmet vereceğini belirtti. Zolan, “ Geleceğe hazırlanmak gerekiyor. İşte bunlar halkımız tarafından görülmeyen yatırımlarımız. Devasa bir yatırım, Denizli’nin her türlü hizmetinde kullanılacak bir tesis haline dönüştü” dedi.

Sadece üretimsel anlamda değil, çevreci özellikleri de barındıran tesisin, doğaya ve insana uyumlu olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Aktepe’de yer alan tesisimiz hava kirliliği yaratıyordu. Akaryakıtla çalışan bir sistemdi. Çevreye hem toz, duman, hem de atık anlamında sıkıntı veriyorduk. Bugün tesisimiz bir gram olumsuzluk çıkarmadan, emisyonda herhangi bir sıkıntı olmadan, doğalgaz sistemiyle çalışan bir tesis oldu. Çevreci bir sistem kullanıyoruz.”

77.000 metrekare alana kurulu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan asfaltın tamamının karşılandığı kompleks 2 kısımdan oluşuyor. 77 bin metrekare arsada yapılan tesis içerisinde 260 ton/saat kapasiteli asfalt plenti, 400 ton/saat kapasiteli soğuk karışım plenti yer alıyor. Asfalt plent kısmında idari bina, asfalt plenti-bitüm deposu, malzeme deposu, rootmix depo, tuz deposu, agrega stok alanları, atık malzeme deposu, kantar ve güvenlik binalarının bulunduğu kaydedilirken, kademe-atölye kısmında ise idari bina, kademe binası, atölye, iş makineleri park alanı, akaryakıt istasyonu ve güvenlik binaları yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu