REKLAMI GEÇ

Yeni bir çevre yolu daha yapılacak

Yeni bir çevre yolu daha yapılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım projelerini birer birer hayata geçirmesinin yanı sıra geleceğe yönelik ulaşım planlarını da hazırlıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda Denizli’nin güneyine yeni bir çevre yolu kazandırmak amacıyla, projenin Kınıklı bölgesini ilgilendiren kısmı için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusunu görüştü. Toplantıda, Ankara-İzmir çevre yolu ile yapımı devam…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2018 Çarşamba, 15:38

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım projelerini birer birer hayata geçirmesinin yanı sıra geleceğe yönelik ulaşım planlarını da hazırlıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda Denizli’nin güneyine yeni bir çevre yolu kazandırmak amacıyla, projenin Kınıklı bölgesini ilgilendiren kısmı için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusunu görüştü.

Toplantıda, Ankara-İzmir çevre yolu ile yapımı devam eden ve içerisinde Honaz Tüneli’nin de bulunduğu Ankara-Antalya yollarını bağlayacak çevre yolunun trafiğe sunacağı olumlu katkı değerlendirildi. Bu iki çevre yolunun yanı sıra İzmir-Antalya noktasında ise geleceğe dönük büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekildi.

AĞAÇLARI ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN TÜNEL YAPILACAK
Bu kapsamda özellikle kent trafiğini geleceğe hazırlamak için İzmir Yolu Kumkısık Mevkii’nden başlayarak yapılacak yeni çevre yolu ile Saruhan, Kadılar ve Gerzele Mahallesi’ne, buradan ise askeri alanın içerisinden yeni bir yolla geçilerek Pamukkale Üniversitesi’nin güneyinden Antalya Yolu’na bağlanması planlandı. Yaklaşık 25 km’lik yeni çevre yolunun Çamlık Mevkii’nden geçişinde ise ağaçların zarar görmemesi için 1 km’lik tünel yapılacağı açıklandı. Söz konusu çevre yolunun hayata geçmesiyle birlikte İzmir-Antalya-Ankara yolları arasında ciddi bir şehirlerarası transit geçiş yolu sağlanacağı kaydedildi.

“GELECEK İÇİN HAZIRLANMALIYIZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri ulaşım projeleriyle kent trafiğini rahatlattıklarını ancak her geçen gün artan nüfus ve buna bağlı olarak araç sayısına karşı şehri geleceğe hazırlamak zorunda olduklarını kaydetti.

Köprülü kavşaklar, trafik yönetim sistemi, akıllı ulaşım uygulamaları gibi ulaşımı rahatlatmak için yaptıkları onlarca yatırımı anlatan Başkan Osman Zolan, “Çok şükür bugün trafiğimizi katlanabilir hale getirdik. Ancak gelecek için hazırlanmalıyız. Bunun için yeni çevre yolları yapmamız gerekiyor. Şehrimizi geleceğe hazırlamak adına bugünden projemize başladık ” dedi.

Bugün mevcut kullanılan askeri yoldan, Ulus Caddesi’ne oradan ise Antalya yoluna ulaşımın rahat bir şekilde yapıldığını ancak gelecekte artan araç ve nüfus sayısına bağlı olarak bu güzergahın yoğun trafiği taşıyamayacağını öngördüklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Merkezefendi’nin her geçen gün nüfusu artıyor. Yeni çevre yolumuzu bugünden mutlaka planlamamız gerekiyor. Bu çevre yolumuzda faaliyete geçtiğinde şehrimizin ulaşımı daha da rahatlayacak” dedi.

ASKERİ ALANLA İLGİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Askeri yolda yaşanan bir kazanın Üçgen’e kadar etkilediğini bu nedenle bu yola alternatif mutlaka çözümler bulunması gerektiğine dikkati çeken Başkan Zolan, projeyle ilgili tüm çalışmaların yapıldığını, gerek tünel gerekse yolla ilgili planların hazır olduğunu kaydetti.

Çevre yolunun orman ve üniversiteyi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili meclis kararı aldıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Askeri alanla ilgili de görüşmelerimiz, yazışmalarımız devam ediyor. Ben bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu