REKLAMI GEÇ

Yeni boruları söküp daha yenilerini döşediler!

Yeni boruları söküp daha yenilerini döşediler!

Denizli Belediyesi’nin ‘yüz yılın dev alt yapı projesi’ kapsamında Denizli Lisesi önüne döşenen 300 metrelik yeni içme suyu hattı, uzun vadede ihtiyaca cevap vermeyeceği anlaşılınca sökülüp, yerine yenileri döşendi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2010 Salı, 16:32

Denizli Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları kapsamında daha önce bir süre trafiğe kapatılan Lise Caddesi’nin Çaybaşı kavşağı ile Kiremitçi ayrımı arasındaki bölümde yeniden bir çalışma başlatılınca vatandaşların ilgisini çekti.

Daha önce alt yapı çalışmasının yapılmış olmasına rağmen ikinci kez bölgenin kazılmasına anlam veremeyen vatandaşlar, kısa süre önce döşenen yeni içme suyu hattının sökülerek yerine yenisinin konulduğunu fark etti. Tepkilere neden olan çalışma ile ilgili Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Mustafa Kaya, konuyu doğruladı. Çalışmaların bizzat başında olduğunu belirten Kaya, “Zaman zaman kağıt üzerindeki proje, araziye indiğinizde tutmayabilir. Biz buraya ilk hesaplamalara göre yaklaşık 300 metrelik bir içme suyu hattı döşemiştik. Ancak döşenen bu hattın uzun vadede yeterli olmayacağı kanısına varınca bölgeyi tekrar kazıp, daha büyük boru döşemeye başladık” dedi. Vatandaşların “Bu nasıl iş? Belediye plansız çalışmalarla paramızı çarçur ediyor” tarzındaki eleştirilerine yönelik ise, “Buradan çıkan boruları şehrin farklı kısmında kullanacağız. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin” diye yanıtlayan Kaya, ayrıca ilginç bir saptamasını da dile getirdi. Özellikle caddenin Kiremitçi ayrımındaki bölgede diğer altyapı şebekelerinin (İletişim, enerji gibi) çok yanlış ve gelişi güzel döşendiğini, bu nedenle alt yapı çalışmalarının bu bölgede çok sıkıntılı ilerlediğini söyledi. Mustafa Kaya’nın kendi terimiyle “kritik” olan bölgenin ikinci kez kazılıp, içme suyu hatlarının yenilenmiş olması ise ayrı bir dikkat çekici konu. Belediye ayrıca yapılan bu çalışma sırasında tepkileri aza indirgemek adına olsa gerek çalışmanın her iki çıkışına da “Sabrınıza teşekkür ederiz” yazılı tabelalar koydu.

İlhan “Uyardık dinlemediler”
Bölgedeki yanlış boru hattı olayıyla ilgili gazetemize açıklama yapan Denizli Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Müjdat İlhan, projeyle ilgili sorunların bitmek bilmediğini iddia etti. Belediyenin bölgede çalışma yapan ekiplerin denetlenmesi gerektiğini her seferinde vurgulamalarına rağmen bunun dikkate alınmadığını dile getiren İlhan, “Böylesine önemli olduğunu iddia ettikleri bir projeye gösterdikleri ilgi ortada. Bunun en güzel örneğini Lise Caddesi’nde bir kez daha gördük. Siz yeni içme suyu hattı döşüyorsunuz. Aradan bir süre geçiyor. bu olmamış deyip yeni boruları söküp bir başkasını takıyorsunuz. Bu sıkıntılar bu mantalite içersinde artarak gider” diye konuştu. İlhan, bu projenin Dünya Bankası ödenekleriyle yapılmış olmasına rağmen, çalışmayı yürüten taşeron firmalar ile belediyeler arasındaki anlaşmaların Denizli Belediyesi’ni bağladığını ileri sürdü. Yapılan yanlışların belediye kaynaklı olması halinde faturanın öyle ya da böyle halka kesileceğinin altını çizen İlhan, “Yineliyorum. Denetimleri sıklaştırın. Bu halkının parasını kullandığınızı unutmayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu