REKLAMI GEÇ

Yeni Otobüs Terminali hizmete girdi

Yeni Otobüs Terminali hizmete girdi

Denizli Tarihi’nin tek kalemdeki en büyük yapısı olan ve yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, gece saat 00.00’da hizmete girdi. Açılışı ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kaptanlığında çıkış yapan ilk otobüs ile gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2014 Pazar, 17:07

Yalnızca Denizli’nin değil, Türkiye’nin de tek kalemdeki en büyük ulaşım komplekslerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali ilk yolcularını uğurladı. Yaklaşık 2 yıl boyunca devam eden inşaat çalışmaları tamamlanarak gece saat 00.00’da hizmete girdi.

denizli-otobus-terminali-hizmete-girdi-ic-1

Otobüsün Kaptanı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
8 Mart Cumartesi’yi 9 Mart Pazar’a bağlayan gece saat 00:00’da hizmete açılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nden ilk otobüs çıkışı saat 00:30’da yapıldı. Otobüsün kaptan koltuğuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci otururken, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri de otobüsle birlikte çıkış gişelerine kadar yolculuk yaptı. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisi arasında Terminal’den çıkan otobüsten ayrılan protokol üyeleri tekrar Terminal’e dönerek vatandaşlarla bir araya geldi.
denizli-otobus-terminali-hizmete-girdi-h

Protokol üyeleri oradaydı 
Vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği açılışa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Başkan yardımcıları Mahmud Güngör, Mustafa Gökoğlan, Ali Değirmenci ve Nilgün Ök, Belediye daire müdürleri ve yetkilileri de katıldı. Gece yarısı olmasına rağmen Otobüs Terminali açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Zolan’a Bilet Hediye Ettiler
Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Otobüs Terminali’ndeki ziyareti sırasında iki ayrı otobüs firmasının yetkilisi Başkan Zolan’a bu yatırım için teşekkür ederek, Ankara ve Bursa’ya otobüs bileti hediye etti. Denizli Tarihi’nin tek kalemdeki en büyük yatırımı olan Otobüs Terminali’ni Denizlililer ile birlikte hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zolan, bu biletleri de Denizlililer adına aldığını ve hatıra olarak saklayacağını söyleyerek firma yetkililerine teşekkür etti.
denizli-otobus-terminali-hizmete-girdi-ic

“Tarihi Bir Ana Tanıklık Ediyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nin yalnızca Türkiye’ye değil, tüm dünyaya örnek bir yatırım olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu projenin ilk adımlarının kendisinin belediye başkanlığı döneminde atıldığını hatırlatarak, “Denizlimiz onlarca yıldan bu yana yeni bir otogarın hayalini kuruyordu. Mevcut otogar Denizlimiz’e kesinlikle yakışmıyordu. Adeta ‘şehir dışından misafirimiz gelmesin’ diye dua eder hale gelmiştik. Bu konu üzerinde çok çalıştık. Denizlimiz’in her kesiminden temsilcinin tekrar tekrar görüşünü aldık. Bunun sonucunda da mevcut alanda, yer altında olacak bir otobüs terminali projesi ortaya koyduk. Şükürler olsun ki bugün tüm Türkiye bize gıpta ile bakıyor. Şu anda hep birlikte tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Yeni Otobüs Terminalimiz Denizlimiz’e hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız uzun yıllar boyunca kentimize hizmet verir. Bu vesileyle bu devasa yapının hayata geçirilmesinde başta Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan kardeşim olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
denizli-otobus-terminali-hizmete-girdi-ic-2

“Denizlimiz’de Tarih Yazmaya Devam Ediyoruz”
Bu günün kendileri için apayrı bir anlam ve öneme sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllardır hayalini kurdukları bir komplekse kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin en modern otobüs terminalinin artık Denizli’de olduğunun altını çizen Başkan Zolan, “Öncelikle bu projenin ortaya çıkmasında çok büyük emekleri bulunan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye çok çok teşekkür ediyorum. 2 yıl gibi makul bir sürede yapımını tamamlayarak hizmete sunduğumuz bu yapı, Denizlimiz’in tek kalemdeki en büyük yapısı olmasının yanında, Türkiye’nin de tek kalemdeki en büyük ulaşım komplekslerinden biri. Bu dev eserin hayata geçirilmesi konusunda arkadaşlarımızla birlikte çok çaba sarf ettik. Şükürler olsun ki sonuçta Denizlimiz’i devler liginde bir basamak daha yukarı taşıyacak mükemmel bir yatırımı tamamladık. Bu süreçte vatandaşlarımız, esnaf kardeşlerimiz, ulaşımcı arkadaşlarımız çok sıkıntı çektiler, ancak tüm hemşehrilerimiz sabredip bize sonuna kadar destek oldu. Bu yapıya bakınca 10 yıl önceki Denizli ile bugünün Denizlisi arasındaki fark, akla kara arasındaki fark kadar açık ve net. Denizlimiz 10 yılda nereden nereye geldi. Bu başarıların gerçek mimarı olan çalışma arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizle birlikte Denizlimiz’de tarih yazmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
denizli-otobus-terminali-hizmete-girdi-ic-3

“Dünyada Örneği Çok Az”
32 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, 100 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde inşa edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nin neredeyse tamamının yer altında olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Osman Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni Otobüs Terminalimiz, mimari yapısı ile Türkiye’nin ilk ve tek yer altı otobüs terminali olma özelliğine sahip. Aynı zamanda böyle bir yapının dünya genelinde de örneği çok az. Dolayısıyla Denizlimiz, dünya standartlarının çok çok üstünde bir ulaşım kompleksine kavuştu. Üst kısmında 16 bin metrekarelik yeşil alan bulunan Otobüs Terminalimiz, aynı zamanda modern bir alışveriş merkezi olma özelliğine de sahip. Terminal’in en alt 2 katı ise 700 araçlık otopark olarak planlandı. Bu devasa yapı inşallah Denizlimiz’e en az 50 yıl hizmet verecek. Yeni Otobüs Terminalimiz’in Denizlimiz’e hayırlı ve uğurlu olmasını, kazasız belasız hizmet vermesini temenni ediyorum.”

Yorumlar

serhan ulu   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 16:19

evet dünyada örneği çok, şehirin göbeğinde otogar

hakann   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 11:39

cok güzel bir eser emeği geçenlerden allah razı olsun hayırlı olsun inşallah

muharrem   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 11:16

neye göre güzel? böyle bir malzeme kalitesi ve işçilik Denizliye yakışmadı. Daha bitmemiş olmasına rağmen açılışın bu kadar aceleye getirilmesi çok yazık

irfan   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 10:20

eee. hani otobüsler üç manevrada zor dönüyorlardı..bizde bazılarının sözlerine güvendik heryerde yaymıştık….:)

Selim ERHAN   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 09:52

Hayırlı uğurlu olsun.İyi işler yapanlardan Allah razı olsun.

vatandaş   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 09:36

çok güzel olmuş emeği geçen herkese tşkler eeeee önümüz seçim normrl tani

zafer   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 09:35

Renkler hiç mi hiç yakışmamış.Bir an evvel YEŞİL-SİYAH olarak değiştirilmeli.Bu ne ya böyle galatasaray stadı gibi.Olmadı sayın Zolan olmadı!….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu