REKLAMI GEÇ

YİKOB’dan önemli katkı

YİKOB’dan önemli katkı

Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), bu yıl ilk kez tarihi eserlerin restorasyonuna destek sağlayacak. Vali Şükrü Kocatepe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen YİKOB toplantısında Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunması’na yönelik 16 projeye toplam 1 milyon 573 bin liralık katkı verilmesi kararlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2016 Pazartesi, 08:40

Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ilimizdeki taşınmaz kültür varlıklarının korunması için önemli bir karara imza attı. Vali Şükrü Kocatepe Başkanlığında toplanan gerçekleştirilen ŞİKOB toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Değirmenci, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz katıldı.

denizli-yikob-tarihi-ve-kultur-varliklarina-destek-ic
Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı aktarılmasına yönelik yasal düzenleme hakkında Komisyon üyelerine bilgi verdi.
Aktaş, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarınca gerçekleştirilen projeler için kullanılan tutarın, başvuru dönemi itibariyle katkı payı hesabında toplanan tutarın yüzde 30’unu geçemeyeceği söyledi.

Vali Yardımcısı Aktaş, “Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bulunan illerde toplanan katkı payı tutarlarının yüzde 20’lik kısmı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Bakanlığın öncelik vereceği projelerde kullanılacağı hükümleri yer almaktadır. Yönetmelik hükümlerine göre katkı payı tutarının kalan yüzde 50’lik kısmı İl sınırı içerisindeki belediyelere Vali tarafından aktarılarak kullandırılmaktadır” dedi.

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı Değerlendirme Komisyonu’nca, 15’i Büyükşehir Belediyesi’nin, 1’inin ise Çivril Belediyesi tarafından yürütülen toplam 16 proje için 1 milyon 573 bin liralık katkı verilmesi yönünde karar alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu