REKLAMI GEÇ

Yıldönümü kutlamasında davet krizi

Yıldönümü kutlamasında davet krizi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 138. yılını kutladı. Ancak kutlamada davet krizinin gölgesinde yapıldı. Meclis üyeleri,törenden bir saat önce cep telefonu mesajıyla davet edilince, kutlamalara katılmadı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2014 Perşembe, 11:58

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 138. kuruluş yıldönümü Delikliçınar Meydanı’nda kutlandı. Bu yıl ki kutlama törenine meclis üyelerinin boykotu damgasını vurdu.Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine törenden bir saat önce cep telefonu mesajı gönderilmesi kriz yarattı. Törene, AK Partili birkaç üye dışında katılan büyükşehir meclis üyesi olmadı.

TÖRENDEN BİR SAAT ÖNCE MESAJ
Törene neden katılmadıklarıyla ilgili Denizlihaber’e açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, davetin cep telefonu mesajıyla törenden yaklaşık 1,5 saat önce geldiğini söyledi. Çapar, “Saat 08.47’de törenin 10.30’da yapılacağına dair mesaj geldi. Benim bir televizyon programına katılmam gerekiyordu, törene icabet edemedim. Muhtemelen diğer arkadaşlarıma da mesaj ulaşmamış olabilir. Biz, yaldızlı davetiye beklemiyorduk ama en azından bir gün önce aranıp bilgi verilebilirdi. Diğer partilerin temsilcilerinin de bu yüzden törene yetişemediğini düşünüyorum” dedi.

OTAKLI: DAVET ETTİK
CHP ve MHP’den törene katılım olmaması, AK Parti’den de birkaç üyenin gelmesiyle ilgili soruya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, “Biz mesajla davet ettik” yanıtını verdi.

İÇ-SAYFA-2

ESKİ BAŞKANLARA JEST
Meclis üyelerinin katılmadığı kutlama töreni Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törene Vali Şükrü Kocatepe, Ali Dartanel, Ziya Tıkıroğlu, Ali Aygören ve Ali Marım ile vefat eden belediye başkanlarından Ferit Ali Küçüka’nın gelini Derya Küçüka ve Hüsnü Örnek’in yeğeni Yüksel Bağbaşlıoğlu ile belediye personeli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, 138 yıl önce köy görünümlü Denizli’nin artık bir dünya kenti olduğunu söyleyerek, “Herkesin mutlu olduğu bir şehir için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Tören, eski başkanlar ile yakınlarına görev yaptıkları dönemde çekilmiş belediye arşivindeki fotoğrafların hediye edilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu