REKLAMI GEÇ

“YILMAYACAĞIZ!”

Radikal Gazetesi’nde, ‘Bu gidişata dikkat! Türkiye Denizli olmasın’ başlığıyla verilen haberde, açıklamaları bulunan Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Dikmen Onat’a ve sendikaya yönelik tepkilerin ardından, Denizli’ye gelen Eğitim-İş Genel Sekreteri Orhan Yıldırım, tüm tepkilere rağmen gerçekleri söylemekten kaçınmayacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mart 2008 Pazartesi, 00:00

Geçtiğimiz hafta Radikal Gazetesi’nin ‘Bu Gidişata Dikkat! Türkiye Denizli olmasın’ manşetiyle ilk sayfadan yer verdiği Denizli’de irtica iddiaları, uzun bir süre gündemi meşgul etmiş, yapılanların birer provokasyon olduğu ileri sürülmüştü. Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin yoğun bir baskıyla karşı karşıya kaldığını açıklayan ve ardından Denizli Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen şube yönetimine, Eğitim-İş Genel Sekreteri Orhan Yıldırım da katıldı.

Gerici kesim diye adlandırdığı kişilerin sendikaya yönelik yoğun bir yıpratma ve karalama hareketi başlattığını iddia eden Yıldırım, “Eğitim-İş’e saldıranlar, bizi bölücülükle suçlayanlar emperyalizmin bölücülük oyununda kamuoyunun gözündeki yerlerini ve bu oyundaki işlevlerini yeniden gözden geçirerek Eğitim-İş öncesi ve sonrasının tahlilini çok iyi yapmalı, önce kendi öz eleştirilerini vermeli” dedi. Denizli’de irticai faaliyetlerin son zamanlarda hız kazandığını ileri süren Genel Sekreter Yıldırım, kuruldukları günden bu yana sadece kendilerini tanıtma ve farklılıklarını ortaya koyma şeklindeki açık tavırları karşısında, söylemedikleri hatta düşünmedikleri ifadelerle suçlandıklarınıileri sürdü.

Açıklamasına basında ve kamuoyunda yer bulan haber ve ifadelerle devam eden Yıldırım şöyle konuştu: “Basına yansıdığı şekliyle 17. Eğitim Şura’sına Denizli’den giden, ilköğretim 4–4 olarak düzenlenmeli ve Kuran-ı Kerim seçmeli ders olarak okutulmalı diyenler, Okul müdürleri ve müdür yardımcılığı atamalarında taraf olup kadrolaşma sağlayanlar, 1 – 2 Aralık 2007 tarihlerinde Şanlıurfa’da bölge toplantısında yerel dil ve lehçeler seçmeli ders olarak okutulmalı diyenler,

İlköğretim okullarında okutulan öğrenci andı ile ilgili tartışma açanlar, Okuldaki törenlere öğrencilerin katılma zorunluluğunu kaldırmaya çalışanlar, Karma eğitimin kavgalı olanlar,

Türbanla üniversiteye öğrenci almayan rektörlere suç duyurusunda bulunan, İstiklal marşı yerine ilahi ile toplantılarını açan, Kendi gibi düşünmeyen okul idarecilerini soruşturmalarla yıldırmaya çalışanlar, Eğitimin birleştirilmesi kanununu hiçe sayanlar, Özel eğitim kurumlarında Atatürk köşesini kaldıranlar, Bir gecede 14 bin müdüre, müdür yardımcısı atayıp Danıştay kararlarını hiçe sayanlar. Açık lise ve açık ilköğretim okulları sınavlarındaki ve Sınav Geçiş Yönetmeliği’ni hiçe sayıp Danıştay kararlarını uygulamayanlar, Kısacası; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukuk kurumlarıyla kavgalı olanlar, bölücülüğe, gericiliğe ve ırkçılığa karşı olan Eğitim-İş’i hedef seçip kavgalarını bizimle yapmaktadırlar. Üstlerine görev olmadığı halde Eğitim-İş’e saldıran sermaye ve çıkar çevreleri Bakan ziyaretinde yaşanan rezaletin faturasını da mı Eğitim-İş’e çıkaracaklar; Turnikeyi bile çalıştırmayacak çok değerli Bakanımızı ve Valimizi dakikalarca bekleten, turizm kenti olmak için canhıraş mücadele veren Denizli’de turistleri pislik içindeki tuvaletlerin önünde kuyruk bekleten zihniyet değil midir ki; Nitelikli çalışanlar yerine kadrolaşmak uğruna vasıfsız kişileri işe alarak bu rezaletin yaşanmasına sebep olanlar, En borçlu illerin 8. sırasında Denizli, En fazla boşanma oranının olduğu ve kadına yönelik şiddetin yüzde 50 arttığı il Denizli, Geriye doğru göçün en fazla yaşandığı il Denizli, Hava kirliliğinde üst sıralarda yer alan il Denizli, Son 11 ayda 11.900, Aralık 2007 Ocak 2008 372 iş yerinin kapatıldığı ve 2662 işçinin işiz kaldığı il Denizli, TOKİ inşaatlarında çalışan işçilerinin 7 aydır maaşını alamadığı il Denizli, Sayın Belediye Başkanı tarafından “Çüş”le ödüllendirilen il Denizli, Eğitim-İş Deve kuşu misali başı kuma gömülü seçilmiş ve atanmışları uyararak Denizli halkının hak ettiği çağdaş ve kalkınmış bir yaşamın sağlanması için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada doğruları söylemeye devam edecektir”                                                                                             

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu