REKLAMI GEÇ

Yolsuzluk operasyonu Ak Parti’yi vurdu

Yolsuzluk operasyonu Ak Parti’yi vurdu

Yolsuzluk operasyonunun ardından ilk anket Denizli’de yapıldı. Çıkan sonuçlar, operasyonun Ak Parti’nin oylarını vurduğunu ortaya koydu. EfG Araştırma Şirketi, Ekim ayında yaptığı ankette Ak Parti’ye oy vereceğini açıklayan vatandaşlarla yeniden görüştü. Ak Parti, her 4 seçmenden 1’ini kaybetti. Denizli’de Ak Parti’nin rakipleriyle arasındaki makas daraldı. İşte o anketin çarpıcı sonuçları.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2014 Cuma, 14:32

Türkiye gündemine oturan 17 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında, iktidar partisi Ak Parti’nin oylarında düşüş olup olmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.  EfG Tanıtım ve Araştırma Şirketi, bu sorunun cevabını araştırdı. EfG’nin Denizli’nin Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde Ekim ayında yaptığı ankette Ak Parti’ye oy vereceğini söyleyen 1070 seçmenden, 932’si ile tekrar görüştü.

AK PARTİ 4’TE 1 KAYBETTİ
EFG Tanıtım ve Araştırma Kurucusu ve Yöneticisi İlker Özmen, yolsuzluk operasyonları sonrasında yaptıkları araştırmanın sonuçlarını Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Özmen, araştırmanın daha önce Ak Parti’ye oy vereceğini açıklayan seçmenlerin yüzde 20.7’sinin, vazgeçtiğini ortaya koyduğunu açıkladı. Bu oran kararsızlar dağıtıldığında yüzde 25’e yaklaşıyor.
Özmen, “Yolsuzluk operasyonu sonrasında Ekim ayındaki anketimizde AK Parti’ye oy vereceğini beyan eden seçmenleri tekrar arayarak 3 soru yönelttik. 1070 seçmenden 932’si ile tekrar görüştük. Bu 932 kişiden 681’i yolsuzluk operasyonlarından haberdar olduğunu belirtiyor. Yolsuzluk operasyonlarından haberdar olduğunu belirten 681 kişinin 182’si yolsuzluk yapıldığını düşünürken, 242 kişi ise yolsuzluk yapılıp yapılmadığı konusunda kararsız olduğunu belirtiyor. 426 kişi yolsuzluk operasyonun oylarını etkilemeyeceğini, 141’i etkileyeceğini, 114’ü ise kararsızlık içinde olduğunu söyledi” dedi.

AK PARTİ OYLARI NEREYE GİDECEK?
Özmen, Ak Parti’ye oy vermekten vazgeçtiğini söyleyenler ile kararsız olduğunu beyan edenlerin hangi partiye oy verecekleri ile ilgili soruya verdikleri yanıtları da şöyle açıkladı:
“Ak Parti’ye oy vermekten vazgeçenler ile kararsız olduğunu beyan edenlerin % 71.4’ü henüz oy verecekleri parti konusunda bir karar vermediklerini belirtiyorlar. Önümüzdeki seçimlerde AKP’ye oy vermeyi düşünürken yolsuzluk operasyonları sonrası AKP’ye oy vermekten vazgeçen seçmenlerin içerisinde oyunu MHP’ye vermeyi düşünenler % 14.5 oranında iken, oyunu CHP’ye vermeyi düşünenlerin oranı % 9.8. Geriye kalan % 4.3 oranında seçmen ise diğer partilere oy vermeyi düşündüklerini belirtiyorlar “ dedi.

KESİN OY KAYBI YÜZDE 11.6
Ak Parti’ye artık oy vermeyeceğini söyleyenlere bakıldığında iktidar partisinin yüzde 11.6 gibi bir kaybının söz konusu olduğunu belirten Özmen, kararsız oyların da dağıtılmasıyla her 4 Ak Parti seçmeninden 1’inin kaybedildiği sonucunun ortaya çıktığını vurguladı.

DENİZLİ’DEKİ MAKAS DARALDI
Son anket sonuçlarına göre Ak Parti’nin rakipleriyle arasındaki oy farkı da ciddi biçimde kapandı. Ekim ayında en yakın takipçisi CHP’nin 16 puan önünde görünen AK Parti’nin yaşadığı oy kaybı sonrası fark 4 puanın altına düştü. Ak Parti’ye oy vermekten vazgeçenlerin büyük bölümünün ise MHP’ye oy vereceğini açıklaması ise anketin bir başka çarpıcı sonucu olarak göze çarpıyor.

anons

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 4 Ocak 2014, 10:16

ak partili düzmece senaryolara inanmaz. gerçekler gün gibi ortada biraz gazete oku irdele azıcıkda düşünürsen neyin ne oldugu ortaya cıkacaktır..akparti bırakana kadar akpartiyi bırakmayacagız…çünki eskileri gördü yaşadı bu millet..

osman   -  Bağlantı 4 Ocak 2014, 00:42

hadi gucunuzu gosterin SANDIKTA arkadaslar.akp yine kazanacak denizlide

çallı   -  Bağlantı 3 Ocak 2014, 23:25

AKP ye verdiğim oyu bu sefer BBP ye vereceğim. Ama hükümet savcılarla uğraşmaya ve polisleri görevden almaya devam ederse CHP ye bile oyumu verebilirim. Kafamı bozmayın. AKP ye vermediğim o -1 demektir. CHP ye verirsem -1 +1 =2 oy demek. seçim işiyle uğraşanlar ne demek istediğimi bilir. vesselam…

ali   -  Bağlantı 3 Ocak 2014, 21:46

büyükşehir olmak ayrıcalıkken memlekette artık büyükşehir belediye olmayan yer kalmadı. amaç ne? vergileri halktan fazla almak… denizli kandırıldı, birde ekonomi bakanı zeybekçi oldu, sanki öyle olunca balya balya denizli’ye para akıtacak 🙂 denizli halkı akıllı olsun, 2. parti olan chp ye oy atsın, yöresinde akp hariç kim olacaksa kim önde gözüküyorsa ona atın.

nuri   -  Bağlantı 3 Ocak 2014, 17:38

herkes chp çatısı altında birleşme zamanıdır. bende akp oy vermiştim ama artık oy vermeyeceğim güvenimi sarstılar.az para değil eski parayla KATRİLYON akp toplum menfatı değil yandaş memfatı uyguladını ap açık gördüm ve sayıştay raporlarında meclise sunulmaması güvensizlik veriyor şeffaflık olmadığı düşündüm artık akp de onun için oyumu CHP ye vereceğim.

mehmet gürsoy   -  Bağlantı 3 Ocak 2014, 16:27

AKP ye olan güven ciddi şekilde sarsıldı.CHP ya da MHP farketmez artık yeterki yolsuzluk olmasın.Akp nin yolsuzluğa karşı neden bu kadar sessz kaldığnı anlamış değilim.Ve o polislerimiz neden görevden alındı…Lütfen bi vatandaş olarak bu olanlara sessiz kalmayalım.CHP MHP farketmez.İsterse bağımsız adaya oy verelim.Yeterki DENİZLİMİZE FAYDALI OLACAK MAĞDUR ETMEYECEK Bİ BAŞKAN SEÇELİM.Dolmuş güzargahları,Alt yapı çalışmalarından çok çekti Denizli halkı.hala daha tamamlanmış değil.kaza kaza bi hal oldular daha da kazacakları düşüncesindeyim

veli   -  Bağlantı 3 Ocak 2014, 15:49

yapıldığı iddia edilen yolsuzlukların yargılanması gerektiğini düşünüyorum,,ama başbakan bunun yerine müdür vs leri görevden almayı tercih etti..bu da bizleri şüpheye sevketmiştir bu yüzden bu defa oylarımızı MHP’ne vereceüiz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu