REKLAMI GEÇ

Yönetimler çocuklara emanet

Yönetimler çocuklara emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar kent yönetimini ele aldı, talimatlarıyla şaşırttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2018 Cumartesi, 11:26

Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltukları sembolik olarak devraldı. Makama geçen çocuklar önemli mesajlar verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SUDE NAZ KÜÇÜKKAHVECİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Sude Naz Küçükkahveci’ye devretti.

Başkanlık makamına oturan Küçükkahveci, 23 Nisan’ı bayram ilan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi gösterdiğini belirterek, “Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının bayramını şimdiden kutluyorum. Denizli’deki tüm çocukları temsilen siz değerli başkanımın koltuğuna vekaleten oturmaktan onur duyuyorum” dedi.

Çocuklarla bir süre sohbet ederek isteklerini dinleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, koltuğunu geleceğin mimarlarına emanet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

TBMM’nin kuruluşunu ve önemini anlatan Başkan Osman Zolan, “TBMM yoksa demokrasiden bahsetmek mümkün değil. TBMM kurulduğu gündeki ruhla ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. İnşallah bayramınızın 100. yılını da hep birlikte kutlayalım” diyerek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti.

Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Zolan, ziyaretin sonunda çocuklara boyama kalemi, resim defteri, satranç takımı, kalemlik ve çanta hediye etti.

REKTÖR RÜMEYSA ÇOBAN
Denizli Pamukkale Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu öğrencisi Rümeysa Çoban, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın koltuğuna oturdu ve rektör olarak senato toplantısına başkanlık etti.

Temsili olarak PAÜ rektörlük ve rektör yardımcılığı koltuklarına oturan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’dan Pamukkale Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Rümeysa Çoban Başkanlığındaki PAÜ Senatosu toplantısında ‘Çocuk Üniversitesi’nin hayata geçirilmesi, senato üyelerinin oyuna sunularak tüm oyları alarak 48 oyla kabul edildi. Aynı zamanda genç yönetim, üniversite havuzunun çocuklara ücretsiz olmasını da senatonun gündemine taşıdı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYŞE NAZ METİNKAYA
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, makamını Deliktaş İlkokulu öğrencisi Ayşe Naz Metinkaya’ya bıraktı. Müdür Oğuz’un koltuğuna oturan Ayşe Naz Metinkaya kendisine verilen imkândan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Ayşe Naz Metinkaya makamda verdiği mesajda “Bugün, dünyada başka bir örneği olmayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız sebebiyle okul arkadaşlarım ve büyün çocuklar adına karşınızdayım. Öncelikle bu mutlu günü bizlere kazandıran Ulu Önder Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını huzurunuzda saygı ve minnetle anıyor, onlara şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın bir çok yerinde açlıktan ve savaştan çocuklar ölüyor, acı çekiyor ve mülteci durumuna düşüyor. Buradan bütün dünya liderlerine sesleniyorum, çocuklar dünyamızın geleceği, onların hayatlarını sürdürebilmeleri ve sağlıklı gelişimleri, için el birliği ile bütün engelleri kaldıralım istiyorum. Bizler çocuk olabiliriz fakat bizlerin de siz büyükler gibi fikir ve görüşlerimizin olduğunu hatırlatmak isterim. Bunların önemsendiğini görmek ve bilmek, bizlerin gelişmesinde çok büyük ve olumlu yönde katkılar sağlayacaktır. En büyük dileğim, Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı olarak tüm dünyada kutlanmasıdır” dedi.

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI BEYZA SULTAN GÜR
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, başkanlık koltuğunu Hayrettin Türkölmez Hasköy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Beyza Sultan Gür’e devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile başkanlık koltuğuna oturan Gür, büyük heyecan yaşarken taleplerini dile getirdi. Gür, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçe stadyumunda gerçekleştirilecek olan etkinlik için her okula servis istedi, geri dönüşüm projeleri talep etti.

Başkan Özbaş, Gür ile birlikte tüm birimleri gezerek belediyeyi tanıttı. Başkanlık koltuğuna oturan Gür, çok heyecanlandığını söyleyerek, “Çok mutlu oldum. Çünkü Belediye Başkanı olmak gerçekten büyük bir görev… Koca bir şehri, ilçeyi yönetmek gerçekten zor. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyorum” dedi.

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI HURİYE YELEK
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, koltuğunu Honaz Belediyesi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Huriye Yelek’e devretti. Devecioğlu, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi yetişmesi, kaliteli ve nitelikli eğitim almaları için Honaz Belediyesi olarak gayretimiz hep sürecek. Bu vesile ile okul müdürümüz ve öğrencilerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, başarılar temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu