REKLAMI GEÇ

“ZARAR TESPİTİ SÜRÜYOR”

“ZARAR TESPİTİ SÜRÜYOR”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, dün yağan yağmurun ardından zarar tespit çalışmalarının 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, dün belediyeye 965 ihbar yapıldığını söyledi. Zeybekci, vatandaşların sıkıntılarının giderileceğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 17:19

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, dün 24 saat içerisinde, metrekareye 24.6 kg yağış düştü. Meteorolojinin ‘kuvvetli yağış’ olarak tanımladığı yağış sonrası, Denizli’de birçok evi su bastı.

İl Kriz Merkezi de toplandı
Dün yağan yağmurun ardından, İl Kriz Merkezi de Vali Vekili Mehmet Çapraz başkanlığında toplandı. İl Kriz Merkezi’nden, dün yapılan açıklamada, 27 Mayıs günü saat 17.00 sıralarında aşırı yağıştan dolayı, il merkezinde 16 mahalle, 45 ev ve 174 işyerinde su baskını yaşandığı, 1 yerde elektrik telinin düştüğü, 4 bölgede su birikintisinden dolayı araçta mahsur kalındığı belirtildi. İl Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, “Bu olaylara yönelik olarak, Denizli Belediyesi, İtfaiye ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak olay yerine sevk edilmiş ev ve işyerlerinin suları boşaltılarak mağdur olan vatandaşlarımız tahliye edilmiş, kavşak ve yolların tamamı trafiğe açılmıştır. Olayla ilgili can kaybı meydana gelmemiş, hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup, içme sularında süper klorlama başlatılmıştır. Ayrıca su numuneleri alınacak ve takip edilecek, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

“Kayalar yerleşim yerlerine geldi”
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, dün yaşanan sel felaketinin ardından, 7 belediye başkan yardımcısı ile birlikte, Denizli Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı yaptı.
Meteorolojinin ‘afet’ diye tanımladığı bir yağışın gerçekleştiğini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “10-15 dakika içerisinde, metrekareye 30 kilogram yağış düştü. Servergazi, İsrafil Deresi, Hallaçlar, Bereketli, Yenişehir’de kent merkezindekinden daha şiddetli yağış vardı. Servergazi ve Yenişehir’de, dağlardaki kayalar yerleşim yerlerine geldi. Endişe ettik” dedi.

965 ihbar
Dün Denizli’de yağmur yağdığı andan itibaren, belediyede afet koordinasyon merkezi kurduklarını ve başında kendisinin bulunduğunu belirten Zeybekci, “Dün yağmur sırasında, 135 ev, işyeri ve bodruma müdahale edildi. İtfaiyenin 110 ve zabıtanın 153 numaralı telefonlarına, su baskını ile ilgili 965 ihbar geldi. Dün saat 16.00 sıralarında hava iyice karardı. O andan itibaren meteoroloji ile irtibata geçtik. Fen İşleri Müdürlüğü’nün ekiplerini, kepçe ve grayderlerini konuşlandırdık. Jeneratörler ve motopomplar hariç 150 araç kullandık. Gece boyunca, sabaha kadar 540 personelimiz çalıştı. Aşırı zarar gören vatandaşlar için Kızılay Denizli Şubesi ile irtibata geçtik. Kızılay’ın Serinhisar’daki deposundan getirilen 50 battaniye, bu vatandaşlara verildi. Evini su basanlara, 620 kişilik yemek verildi” dedi.

“Zarar tespiti sürüyor”
Zeybekci, gece boyunca Su baskını yaşayanları ziyaret ettiklerini belirterek, “Konaklama sorunu olanları tespit ettik, bu çerçevede 2 aileyi gece misafir ettik ve sabah evlerine bıraktık. Bayındırlık İl Müdürlüğü oluşturduğumuz 13 ekiple, zarar tespiti sürüyor. Kanunun bize verdiği imkanlarla, zararlar giderilecek” dedi.

“Alt yapı operasyonunun devam
ettiği yerlerde sıkıntı yaşadık”
Zeybekci, “Henüz alt yapı operasyonu devam eden bölgelerde sıkıntı yaşadık. Önceki alt yapıdaki ızgaraların tamamı ve yenilerin bazıları, kanalizasyon hatlarına bağlıydı. Bizim yaptığımız alt yapı, saçaklardan ve yollardan akan yağmur suyunun kanalizasyona girmeyeceği, yağmur suyu hattıyla taşınacağı biçimde tasarlandı. Ama şu anda bizim döşediğimiz yağmur suyu hattı henüz kullanılmıyor. Alt yapı bittikten sonra üst yapıyı yaparken, yağmur suyu hattını devreye sokacağız” dedi.

“Köprülü kavşaklarda sıkıntı olmadı”
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Denizli’de son 2 yağmur, son 35 yılın en yoğun yağmuruydu. 1 saate yayılmış, metrekareye 30 kilogramlık yağmur, Denizli’ye zarar vermez” dedi. Zeybekci, “Hiçbir köprülü kavşakta sıkıntı yaşanmadı. Sadece Eskihisar’daki köprünün altında sorun oldu. Emniyet ve Valiliğimize teşekkür ederiz. Yağmur ve gece boyunca bizimle birlikte çalıştılar. Vatandaşlara, gerek sözlü gerek yazılı olarak tek tek ulaşıyoruz” dedi.

“Yağmur suyu hattını kanalizasyona bağlamayın”
Denizli’nin alt yapısı bundan sonra yağmur suyu görmeyeceğini ifade eden Zeybekci, “Yeni yapılan alt yapılarda, yağmur suyunun kanalizasyona bağlanmamasını istiyoruz. Belediye ekiplerimiz, bunu tek tek tespit edecek. Yeni yapılarda da yağmur suyu kanalizasyona bağlanmaya devam edilirse, bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz. Eskiden beri kanalizasyona bağlı olan yağmur suyu hatlarını da vatandaşlar bize haber verdikleri takdirde biz bunu halledeceğiz. Bazı yerlerde, yağmur suyu henüz kanalizasyona gidiyor. Yağmur suyunun tek zerresi bile heba olmayacak” dedi.

“Vatandaşların sıkıntıları giderilecek”
Vatandaşın her türlü sıkıntısıyla ilgilendiklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Dokuzkavaklar Hasan Güngör Spor Salonu üstündeki 15-20 civarındaki evde çok büyük sıkıntı yaşandı. Şehrin tamamının sıkıntısı giderilmeden buradaki soruna da çözüm bulunamaz. Sıkıntı yaşanan evlerde, içme suyunda sorun olmasın diye su depolarına klor bastık. Ama su hatlarının hiçbirinde sıkıntı olmadı. Yaralar dünden itibaren sarılıyor. Tüm belediye başkan yardımcısı arkadaşlarım, gece boyunca ekiplerle beraber çalıştı. Vatandaşların tüm sıkıntıları giderilecek” dedi.

“Devletten alabileceğimiz yardımı alacağız”
Zeybekci, “Bazı yağmur suyu hatları kille doldu. Devletten bu konuda alabileceğimiz yardımı alacağız. Geçenlerde, metrekareye 34 kilogram yağış düştüğünde bile böyle sıkıntı yaşanmadı. Şimdi ise dağlardan kayalar indi. Derelerin tümünü ıslah ettik ama derelerin ıslahını, son noktaya kadar taşımak istiyoruz. Devletten özellikle bu konuda destek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu