REKLAMI GEÇ

Zeytin Yaylası’ndaki sessizlik bozuldu

Zeytin Yaylası’ndaki sessizlik bozuldu

Zeytin Yaylası’ndaki suyun taşınmasında muhtarların itirazına karşılık Denizli Orman Genel Müdürü Mustafa Korucu’dan tepki geldi. Korucu, iddiaların doğru olmadığının altını çizerek, “Kendilerini çevreci olarak tanımlayan bazı maksatlı çevreler tarafından sosyal medya ve haber siteleri üzerinden kamuoyunu yanlış yönlendirmekteler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2018 Perşembe, 12:18

Orman Bölge Müdürlüğü Zeytin Yaylası’nda bulunan ve bölgeye can veren suyu taşımak için proje geliştirmiş, müdürlük bahçesine taşımak için hat döşemeye başlamıştı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu adımı çevreciler kadar bölgeye yakın mahallelerin muhtarlarının da tepkisini çekmiş, sit alanının bozulması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Orman Bölge Müdürlüğü’nden suyun taşınmasını gerektirecek herhangi bir bildiri yayınlanmamasına kızan muhtarlar, yetkililerden ses istemişti. Sessizlik Orman Genel Müdürlüğü tarafından bozuldu. Denizli Orman Genel Müdürü Mustafa Korucu, iddiaların gerçek olmadığını dile getirdi ve suyun taşınmasındaki gerekçeleri anlattı.

Denizli Orman Genel Müdürü Mustafa Korucu, bölgedeki suyun tamamının kullanılmayacağını, su kaynağının kurutulmayacağını belirterek, “Zeytin Yaylası bölgesinde aynı dereyi besleyen birçok kaynak suyu vardır. Haberlere konu kaynak suyu bunlardan sadece biridir ki bu kaynakta 4 litre/saniye su bulunmaktadır. Basında çıkan haberlerin aksine suyun kesinlikle tamamı değil 4 litrelik suyun sadece 1 litresi alınacak kalan 3 litre ise kaynağında bırakılarak yöredeki diğer su kaynakları ile birlikte yaban hayatı biyolojik çeşitlilik ve dere vejetasyonunun devamını sağlanacaktır” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZN ADINI YAŞATMAK İÇİN KULLANILACAK”
Alınan suyun Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki hizmet binalarındaki bahçelerinin sulanması için kullanılmayacağını söyleyen Korucu, alınan suyun 1. derece orman yangını riski taşıyan ormanlarda yangınlara müdahale edilmesi için kullanılacağını söyledi Korucu, “Bu sular, yangın arozözlerinin su ikmalini sağlamak için inşa edilecek yangın havuzunun su ihtiyacı karşılanacaktır.Bunun yanında alınacak su Zeytin Yaylasını Çamlık Şehir Ormanına bağlayan yol güzergâhından getirilecek olup, yol güzergâhında içinde 1’inci, 2’inci 3’üncü çeşmelerinde bulunduğu bütün kurumuş çeşmelere su verilerek sportif yürüyüş yapan vatandaşların ve bu bölgedeki yaban hayatına da hizmet verilmiş olacaktır. Getirilen suyun bir kısmı ile de kendilerine her şeyimizi borçlu olduğumuz tüm Şehitlerimizin adını yaşatmak hayır ve dua ile anılmasını sağlamak için Çamlık Şehir Ormanında Çamlık Şehitler Çeşmesi adıyla bir çeşme yapılarak Denizli halkının kullanımına sunulacaktır” dedi.

SİT ALANI İLE ALAKASI YOK
Muhtarlarını Zeytin Yaylası’nın sit alanı olduğu için kazıya uygun olmadığı söylemlerine ilişkin Korucu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan tahsis ve uygun görüşler alındığını ve çalışma alanının sit alanıyla ilgisinin olmadığını ifade etti.

KİM BU MAKSATLI ÇEVRELER?
Korucu, konunun çarpıtıldığını da belirterek, “Olayın tamamı bundan ibaret iken kendilerini çevreci olarak tanımlayan bazı maksatlı çevreler tarafından sosyal medya ve haber siteleri üzerinden kamuoyu yanlış yönlendirilmekte gerçeği yansıtmayan kasıtlı bilgiler paylaşılmaktadır” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşların resmi makamlarca yapılan açıklamaların dikkate alınması gerektiğini belirten Korucu, “İdaremize müracaat eden ilgili muhtarlara gerek idaremizde, gerekse arazide yerinde, suyun tasarrufu ile ilgili bilgi verilmesine özellikle 4 litrelik kaynağın 1 litresinin alınarak 3 litresinin yerinde bırakılacağı izah edilmesine rağmen muhtarlarca basının ve kamuoyunun suyun tamamının alınacakmış gibi yanlış bilgilendirildi.Aynı mevkide aynı kanyona akan haberlere konu su kaynağının eş değerin de başka su kaynakların da bulunmasına rağmen bu mevkide sadece söz konusu su kaynağın olduğunun iddia edilmesidir. Beklentimiz, maksatlı yapılan yönlendirmelere itibar edilmemesidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu