REKLAMI GEÇ

Zolan, “Allah bir daha yazdırmasın”

Zolan, “Allah bir daha yazdırmasın”

İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yılı nedeniyle açıklama yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2014 Salı, 17:42

Denizli Belediye başkanı Osman Zolan İstiklal Marşı’nın yazılışının 93. yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Başkan Zolan açıklamasında, “Manevi değerlerimizi, milli kimliğimizi, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurgulayan İstiklal Marşı’nın, insanın içini titreten her mısrası, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatır. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, o dönemde milletimizin çektiği acıları, sıkıntıları bizzat yaşamış, kalbinden geçenleri bütün dünyaya haykırarak, istiklal aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızı, Büyük Türk Milletine kazandırdı. Vatanına, bayrağına, bağımsızlığına aşkla bağlı olan Akif’in yazdığı bu destan, Kurtuluş Savaşı’nda istiklal ateşini alevlendirmiş, mücadele azmini güçlendirmiş, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güce dönüştürmüştür.

Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği, vatanımızı bölmek için işgal devletlerinin Anadolu’nun dört bir tarafında isyanlar çıkarttığı, İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu veren, bizlere yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşılayan İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yılındayız” dedi.

Zolan açıklamasını şöyle devam etti: “Güçlü bir şair olduğu kadar toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan Mehmet Akif Ersoy’a, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızı Büyük Türk Milletine kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. İstiklal Marşımız, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesidir. Bu coşkuyu ve duyguyu yüreğinde yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizle bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıl dönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı şükran ve minnet ile anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu