REKLAMI GEÇ

Zolan: Engellilerimiz toplumun özüdür

Zolan: Engellilerimiz toplumun özüdür

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin pozitif ayırımcılığı hak eden bireyler ve toplumun özü olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 10:06

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş açıklama yaptı. İşte o açıklamalar:

ZOLAN: POZİTİF AYIRIMCILIĞI HAK EDEN BİREYLER
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Engellilerimiz, toplumun özüdür. Engelli bireylerimizin tüm sosyal haklardan faydalanmaları, ülke kalkınmasında istihdamları ile yer almaları ve kent yaşamında engelsiz bir şekilde hayatlarına devam etmeleri; hepimizin temel vazifelerindendir” diyerek, şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşlarımız, toplumda öncelikli olarak pozitif ayrımcılığı hak eden en önemli bireylerimizdir. Engelli bireylerimizin tüm sosyal haklardan faydalanmaları, ülke kalkınmasında istihdamları ile yer almaları ve kent yaşamında engelsiz bir şekilde hayatlarına devam etmesi tüm toplumumuzun temel vazifelerindendir.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ile birlikte engelli bireylerimizin isteklerine tam olarak cevap vermek ve kentimizi engelsiz yaşam alanına dönüştürmek için var gücümüzle hizmetlerimiz devam ediyor. Engelli kardeşlerimizin istihdamı için
Down Kafetarya, Engelliler Çalışıyor Projesi gibi farklı ve dünyaya örnek olan projelerimizle elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz.”

TİN: AK PARTİ ZİHİN DEVRİMİ YAPTI
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, engellilere yönelik yasal düzenlemelerin ilk defa AK Parti tarafından yapıldığını ve pozitif ayrımcılık ilkesinin de yine kendi iktidarları döneminde hayat bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“AK Parti engellilerimizle ilgili toplumumuzda bir zihin devrimi yapmıştır. Hukuksal zemini güçlendirmiş, engellilerimizin haklarını en üst düzeyde koruyan düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Engellilerin sosyal ve ekonomik anlamda yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için barınma, eğitim ve sağlık olmak üzere ulaşım ve iletişimde devrim niteliğinde süreçleri gerçekleştirmiştir. Engelli kardeşlerimize rehabilitasyon merkezlerinin ücretsiz hizmet vermelerine imkan tanınmıştır. Engellilerimizin kamuda istihdamı konusunda büyük destekler verilmiş, engelli kamu personeli sayısı artırılmış ve eğitim alanında da yeterli sayıda engelli öğretmenlerimiz istihdam edilmiştir. Engelli çocuğu olan annelerimize erken emeklilik imkânı sağlamanın yanında engelli çalıştıran işverenlerimize de prim teşviki sağlanmıştır.”

ARSLAN: ENGELLERİ KALDIRAN DÜZENİ KURMALIYIZ
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, engellilerin insanca ve onurlu bir yaşam, gelir ve istihdam olanakları için devletten daha aktif adımlar beklendiğini, ülkede evde bakım, engelli hizmetleri ve sosyal yaşama katılım olanaklarından mahrum bırakılmış milyonlarca engelli bulunduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Kazım Arslan, evde bakım aylığı alan yurttaşların sosyal koruma kapsamına alınması gerektiğini belirterek, “Engellilerimizin olanaklarını arttıran, önlerindeki engelleri kaldırarak üretime, eğitime katılmalarını sağlayan bir düzeni hep birlikte kurmalıyız. Bizim seçimlerden önce hazırladığımız ve engelli sorunlarını aşacak kapsamlı çözümlerimizi iktidar partisi de ciddiye alarak zama nkaybetmeden yasal düzenlemeler hayat bulmalıdır” ifadesini kullandı.

FİLİZ: ENGELLİLERİN SORUNU HEPİMİZİN SORUNU
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, bir ülkenin gelişmişliğini gösteren kriterler arasında engelli vatandaşlara sağlanan fiziki ve sosyal imkanların da bulunduğunu ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Engelli olmak bir kusur değildir. Bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli engeller ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur, hepimizin sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir. Yapılan düzenlemelerle bir taraftan engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin huzurlarının, hayat kalitelerinin ve refahlarının artması, diğer taraftan zihinlerdeki engellerin kaldırılmasına yönelik önemli bir mesafe kat edilmiştir. “

SUBAŞIOĞLU: ENGELLİLERİN ÜRETKEN BİREYLER OLMASI HEDEFİMİZDİR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisinin, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ile birlikte kalitesi olduğunu vurguladı.

Subaşıoğlu, engelli bireyler ile ailelerine yönelik hizmetlerin niteliği ve ulaşılabilirliğini artmasının, engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri üretken bireyler olmasını sağlayacak imkânların oluşturulmasının en önemli hedefleri olduğunu, engelli vatandaşların toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendireceğini belirtti.

ARPACI: ENGELLİLİK BİR YAZGI DEĞİLDİR
İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, engelliliğin bir yazgı olmadığını, geliştirilecek sosyal politikalar ile her alanda koruyucu ve önleyici uygulamaları içeren düzenlemelerle önlenebileceğini belirterek, engellilerin toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumların çoğalıp geliştiğini, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

ÖZBAŞ: ENGELLERİ EL BİRLİĞİYLE YIKIYORUZ
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede yaşayan engelliler ile ailelerinin belediyecilik hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanması, düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alması için azami gayret gösterdiklerini, bütün engelleri el birliği ile yıktıklarını kaydetti.

Engelli vatandaş için yapılan hizmet her hizmetin gelecek için alınan bir önlem olduğunu dile getiren Özbaş, “Bu duygu ve düşüncelerle, yaşadıkları zorluk ve sıkıntılara rağmen yaşama sevinçlerini bir an olsun kaybetmeyen, yüreklerindeki sıcaklık ve umut ışığı ile yolumuzu aydınlatan tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, huzur, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum” dedi.

AKCAN: SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Dünya Özürlüler günü nedeniyle Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan bir mesaj yayınladı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “yaşadığımız toplumun ayrılmaz parçası olan engelli kardeşlerimizin her alanında karşılaştıkları meseleleri çözümleyerek, toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları meselelere karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz kalıcı çözümler, temel insan haklarının bir gereği olmanın yanı sıra, insana ve topluma saygının da açık bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_