REKLAMI GEÇ

Zolan: Ticari başarıda Ahiliğin büyük payı vardır

Zolan: Ticari başarıda Ahiliğin büyük payı vardır

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahiliğin yüzlerce yıllık geleneğiyle Türk kültürü için bir değer olduğunu ve Denizli’nin ticarette elde ettiği başarıda büyük payı bulunduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:08

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, birliğe bağlı odaların başkanları ve yönetimleri ile Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Zolan ziyarette yaptığı konuşmada, Ahiliğin yüzlerce yıllık geleneğiyle Türk kültürü için büyük bir değer olduğunu vurguladı. Zolan, “Ticaretimizdeki bugünkü standartların temeli ahilik kültürüyle ortaya çıkmıştır. Tüketici hakları, esnafın birbirine saygısı, kaliteli iş yapma, yüksek zanaata ulaşma, toplumda ticaret ahlakı gibi kazanımları en üst seviyeye çıkaran ahilik anlayışımız bizlere ecdadımızdan gelen bir mirastır. Ahilik kültürü, Denizli tarihine net bir şekilde damga vurmuş köklü bir gelenektir. Denizli’mizin ticarette elde ettiği başarıda Ahiliğin büyük payı vardır. Ahilik anlayışının sağlam temellerinde yükselen Denizli ekonomisi inşallah çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

Denizli esnafının Ahilik duruşunu her zaman gösterdiğini belirten Başkan Zolan, “Esnaflıkta güven, itibar, kalite, saygı ve sevgi çok önemli. İnşallah bu güzellikler devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ahilik değerimize sahip çıkarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ahilik Haftamız hayırlı olsun” diye konuştu.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ise, ahilik ve esnaflık kültürüne verdiği önem dolayısıyla Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu