REKLAMI GEÇ

Zolan’a ilkokul öğretmeni sürprizi

Zolan’a ilkokul öğretmeni sürprizi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Öğretmenler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim veren kurumlarda görev yapan öğretmenlerle kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda, 43 yıl önceki ilkokul öğretmeni Raziye Kapukıran sürprizi ile karşılaşan Zolan, hem şaşırdı, hem de duygulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2014 Pazar, 13:18

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Osman Zolan, Öğretmenler Günü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren etüt, kurs ve spor merkezlerinde eğitim veren öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi.
Çamlık Kır Kahvesi’nde düzenlenen kahvaltıya, Başkan Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve öğretmenler katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğini öğretmenlerin inşa edeceğini belirterek, “Bir nesli yetiştirmek o nesle ışık olmak, çocuklarımızı hedefe doğru koşturmak, geleceğe hazırlamak çok çok önemli. Ama biliyoruz ki öğretmenlik mesleği gerçekten sabır isteyen bir meslek. Evlerimizde bir çocuğumuza o sabrı gösteremezken sizler sınıflarınızda onlarca çocuğa sabır gösteriyorsunuz ve özveri ile geleceği hazırlıyorsunuz. Kendinizden, evinizden, eşinizden, çocuklarınızdan fedakarlıkta bulunuyorsunuz ve çocuklarımıza en üst seviyede eğitimi öğretimi gerçekleştiriyorsunuz. Ben sizlere çok çok teşekkür ediyorum, siz aslında geleceğe imza atıyorsunuz. Bugünkü nesli geleceğe hazırlıyorsunuz” dedi.
ic-1

“KEŞKE ÖĞRETMEN OLABİLSEYDİM”
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah ülkemizin şehrimizin geleceği daha güzel olacak. Bunun da mimarı, kahramanı sizlersiniz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak öğretmenlerimizle, eğitimle iç içe olacağız. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, eğitim olmadan hiçbir şeyin anlamı olmadığını bilen bir belediye olarak en başta eğitime katkı sağlamak, çocuklarımızın önünü açmak, onlara yeni ufuklar açmak konusunda fırsatlar sunacağız. O fırsatları sizlerde çocuklarınıza aktaracaksınız. Çocuklarımızı bir hamur gibi yoğurup şekil vereceksiniz, rengarenk o güzellikleri ortaya çıkaracaksınız.” Öğretmenliğin istediği bir meslek olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Tabi ben aynı zamanda Isparta Gönen Öğretmen
Lisesi mezunuyum. Ama biz öğretmenlik yapma şerefine layık olamadık. Başkanlık görevi yapıyoruz, keşke öğretmen olabilseydik. Bir çocuğa ışık tutabilseydik. İnşallah buna vesile olmak için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

ic-2

ZOLAN’A SÜRPRİZ
Konuşmaların ardından Başkan Zolan’ın 1971-1976 yılları arasında Garipköy İlkokulu’nda öğretmenliğini yapan Raziye Kapukıran anons edildi. 43 yıl önceki ilkokul öğretmenini bir anda karşısında görmenin sürprizini yaşayan Başkan Zolan, uzun süre Raziye Kapukıran’a sarılarak hasret giderdi. Bu yılın en büyük sürprizini yaşadığını ifade eden Başkan Zolan, Raziye Kapukıran’ın kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Bu noktaya geldiysek, milletin hizmetindeysek, vermiş olduğu o ahlakla, öğretmiş olduğu eğitimle biz buralara geldik. Raziye Öğretmenimin benim hayatımda çok önemli yeri vardır” dedi. Raziye Kapukıran’ı anne gibi, onun da kendilerini bir evlat gibi gördüğünü kaydeden Başkan Zolan, “Sadece ben değil hocamın sınıfında eğitim gören öğrenciler olarak bir çok arkadaşımız çok güzel işlerde çalışıyor. Bu da aslında marifetin öğretmende olduğunu gösteriyor” dedi.

ic-4

RAZİYE KAPUKIRAN: “GURUR DUYUYORUM”
Öğretmen Kapukıran ise, sonsuza kadar öğretmen olduğunu vurgulayarak, “Sokakta, pazar yerinde, çarşıda, okulda, mahallede her gittiğim yerde. Benim işim eğitim, sanırım öğretmenliği layıkıyla yaptım böyle güzel öğrenciler yetiştirdim çok mutluyum” diye konuştu. Başkan Zolan’ın yıllar sonra milletine hizmet etmek için başka bir alanda olduğuna dikkati çeken Kapukıran, “Gurur duyuyorum, yoluna sağlıkla başarıyla mutlulukla devam etmesini diliyorum, kutluyorum. Kendisinin öğretmeni olmaktan da çok mutluyum” dedi.

ic-3

Öğretmenlik hayatında yaşadığı tecrübeleri ve anılarını anlatan Kapukıran, genç öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlere hediyeler veren Başkan Zolan, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu