REKLAMI GEÇ

Zolan’a yine yetki yok

Zolan’a yine yetki yok

Pamukkale Ören yeri, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına damgasını vurdu. CHP grubunun Pamukkale’nin geri alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesine ilişkin önergesi AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla ikinci kez reddedildi. Bir süredir Pamukkale’nin geri alınmasıyla ilgili sıklıkla gündeme gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise oylama yapılırken meclis salonundan ayrıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2016 Cuma, 18:54

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirdi. Ali Değirmenci’nin başkanlık ettiği toplantıya, CHP grubunun Pamukkale Ören Yeri, Antik Havuz ve Laodikya Ören Yerlerinin işletilmesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili idari, gerektiğinde siyasi girişimlerde bulunulması için Başkan Osman Zolan’a yetki verilmesiyle ilgili önergesi damgasını verdi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-pamukkale-onerge-rededeldi-3

GİŞE GELİRLERİNDEN İLÇE BELEDİYELERE DE PAY VERİLSİN
CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Çapar, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Pamukkale Ören Yeri, İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği temizlik-aydınlatma-özel güvenlik gibi hizmetleri sunması karşılığında ören yeri giriş, Antik havuz işletmesinden ve elde edilen gelirler eşit bölüşüm esasına göre il Özel Özel İdaresi’ne bırakılmıştır. Yine aynı şekilde, özel bir protokol ile Ören Yeri gelirleri Büyükşehir belediyesinin olabilir. Ancak bu kez, bu gelirin yüzde 40’ının Büyükşehir Belediyesi’nde, yüzde 60’lık dilimi ise 19 ilçe belediyesine aktarılması şartı ile gerekli protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan7a idari ve gerektiğinde siyasi girişimlerde bulunması için yetki verilmesini öneriyoruz” dedi.

BİZE AİT OLMAYAN YER İÇİN KARAR ALAMAYIZ
Birleşime başkanlık eden Ali Değirmenci, Pamukkale Ören yerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu belirterek, Denizli’ye ait olmayan bir yer için karar alınmasının doğru olmayacağını ileri sürdü. Pamukkale Ören Yeri’nin işletilmesinin yeniden Denizli’ye bırakılmasını kendilerinin de çok istediğini, konuyla ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Değirmenci, “Ancak bu çalışmalar gerekli olgunluğa erişmeden Başkan Zolan’a yetki verilmesi hamasi bir durum olur. Şartlar oluştuğunda zaten bu meclis Başkan Zolan’ı yetkilendirecektir” diyerek, önergeyi oylamaya sundu.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-pamukkale-onerge-rededeldi-2

GÜRLESİN SALONU TERK ETTİ
Her fırsatta, Pamukkale Ören Yeri işletmesine talip olduğunu, Pamukkale’nin mutlaka Denizli’ye verilmesi gerektiğini belirten, gerekirse Pamukkale Belediyesi olarak ihaleye girip Beyaz Cennet’i alacağını vurgulayarak kamuoyu oluşturmaya çalışan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, CHP grubunun önergesi görüşülürken salondan ayrılması dikkat çekti.

AK PARTİ VE MHP RET VERDİ
CHP grubunun, Pamukkale’nin Denizli’ye bırakılması ile ilgili gerekli görüşmeleri yapması için Başkan Zolan’a yetki verilmesi ile ilgili önergesi, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi ve meclis gündemine alınmadı.

BİR YIL ÖNCE DE REDDEDİLMİŞTİ
CHP Grubu, aynı önergeyi Mart 2015 toplantılarında da meclis başkanlığına sunmuş, AK Partili meclis üyelerinin oyu ile yine kabul görmemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu