REKLAMI GEÇ

316 KİŞİ ZEHİRLENMİŞ

316 KİŞİ ZEHİRLENMİŞ

Merkezefendi İlçesi’nde bir sünnet yemeğinden çıkanların zehirlenme şikayeti ile hastanelere başvurması olayına ilişkin Denizli Valiliği’nden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada dünkü veriler düzeltildi, zehirlenenlerin tam sayısının 316 olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2018 Salı, 11:05

Merkezefendi’ ye bağlı Adalet Mahallesi’nde verilen bir sünnet yemeği toplu zehirlenmeye neden oldu. Özel bir yemek şirketi tarafından verilen yemekte misafirlere dağıtılan tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve pudingden oluşan menü çok sayıda kişiyi etkiledi.

Denizli Valiliği yaptığı son değerlendirmede kentteki bütün hastanelere yapılan müracaatları göz önüne alarak zehirlenme vakası sayısının 316 olduğunu duyurdu.

Zehirlenenlerin ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ateş belirtileri ile hastaneye müracaat ettikleri belirtilerek vatandaşların önemli bölümünün zehirlenmeyi hafif şekilde atlatmasını başardı.

Denizli Valiliği 316 zehirlenme vakasında şikayetçilerin 182’inin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini 134 kişinin de acil ve yataklı servislerde tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Valilik bu sabah hastanelere zehirlenmeye ilişkin başvuru bulunmadığını kaydederken açıklamasında; “Hastaların genel durumu iyi olup, gerekli takipler yapılmakla birlikte konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması için talimat verilmiştir” ifadelerini kullandı.

OLAY
Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde bir ortaokulun bahçesinde iki gün önce oğlunun sünneti için mevlit okutan M.U. yaklaşık 600 kişiye bir yemek firması aracılığıyla yemek ikram etmişti. Yemekte tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve tatlı yiyen bazı kişilerde bir süre sonra kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti görülmesi üzerine kentteki hastanelere başvuran 99 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınmıştı.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri gıdalarla ilgili numuneleri alarak tahlile göndermişti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar

Ali Artan   -  Bağlantı 4 Eylül 2018, 11:57

HERKESE GEÇMİŞ OLSUN. OKULUN SU DEPOSUNDAN OLDUĞU SÖYLENİYOR. UZUN ZAMANDIR KULLANILMADIĞINDAN MİKROP ÜREDİĞİ, YIKANAN SALATA VE BENZERİ ŞEYLERE BULAŞMIŞ OLABİLECEĞİ İHTİMALİ VAR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu