REKLAMI GEÇ

Ağaç direnişi mahkemeye taşınıyor

Ağaç direnişi mahkemeye taşınıyor

Merkezefendi Belediyesi’nin istimlak sorunu nedeniyle sökmek istediği Adalet Mahallesi’ndeki 2 bin 806 metrekarelik alandaki çam fidanlarına dokunulmaması için mücadele başlatan mahalle sakinleri topladıkları 358 imzayı, Merkezefendi ve büyükşehir belediyesi ile Denizli Valiliği’ne teslim etti. Yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan vatandaşlar, konuyu yargıya taşıma kararı aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2014 Pazartesi, 17:53

Adalet Mahallesi sakinleri, yaşanan istimlak sorunu nedeniyle Merkezefendi Belediyesi tarafından sökülmesi gündeme gelen 2 bin 806 metrekarelik alandaki 200’e yakın 8 yaşındaki çam fidanı için imza kampanyası düzenledi. Toplanan 358 imza, mahalle sakinlerini temsilen Hasan Durdu ile İsa Çamalan tarafından Denizli Valiliği ile Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

denizli-adalet-mahallesi-agac-imza-ic

Denizli Valiliği’nde Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ile bir süre görüşen mahalle sakinleri, “Biz kamuoyu oluşturmak amacıyla imza kampanyası düzenledik. Mahalle sakinleri bu ağaçların sökülmesini istemiyor. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyoruz” diyerek imzaları teslim ettiler.

DİRENİŞ MAHKEMEYE TAŞINACAK
İmzaları daha sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu’na ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da teslim eden mahalle sakinleri, iktidar partisi Ak Parti ile ana muhalefet partisi CHP il teşkilatlarını ziyaret ederek destek istediler.

Mahalle sakinleri, “Ağaçların kesilmesi konusunda mahallelinin tavrı ortada. Bugünkü görüşmeleremizinden olumlu sonuç çıkacağına dair bir izlenim edinemedik. Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız” dediler.

Yorumlar

mehmet şahin   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 08:15

bu yerleri zamanında tarla sahipleri degeri artsın arsa olsun kendi parselleri köşe başı olsun daha pahalıya satmak için bu yerleri kendileri terk etmedilermi kendileri imar durumu geçirtip verdiler şimdide yerler para edince geri almak istiyorlar. diren adalet mahallesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu