REKLAMI GEÇ

Balkanay: Hedefimiz eğitim şehri Denizli

Balkanay: Hedefimiz eğitim şehri Denizli

CHP Merkez Efendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, eğitim alanında devrim niteliğini taşıyacak planlamalar hazırladıklarını açıkladı. Balkanay, “Genç Dostu Kent; Merkezefendi” başlığı altında “Eğitim Şehri Denizli’yi” oluşturacaklarını ve 200 bin öğrencinin Denizli de eğitim göreceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2014 Pazar, 12:44

A’dan Z’ye tüm eğitim kademeleri için ayrı ayrı projeler hazırladıklarını kaydeden Mimar Arif Balkanay, Denizli ölçeğinde eğitim alanında yapacakları ve alacakları kararların adeta reform niteliğini taşıyacağını belirtti. Bu amaçla Kız ve erkek öğrenciler için “Öğrenci Konuk Evleri” açacaklarını kaydeden Balkanay, şöyle devam etti:

“Büyükşehir ve Pamukkale ilçemizle birlikte koordineli bir çalışma ile üniversite alanları yaratacağız. Bu hedefler doğrultusunda 200 bin öğrenciyi Denizli’ye çekeceğiz. Bu aynı zamanda önemli bir kalkınma hamlesidir. ‘Kampüs Alanı Kentsel Tasarım Projeleri’ ile planlı bir yerleşke oluşmasını en başından sağlayacağız. Kentin sunduğu ekonomik sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan gençlerimizin eşit olarak yararlanmasını sağlayacağız. Gençlik Merkezi ve Gençler Meclisi aracılığıyla gençlerin örgütlenmelerini, dayanışmalarını ve kişisel gelişimlerini arttırmalarını sağlayacağız. Bu amaçla; Amatör spor kulüpleri, müzik ve sanat atölyeleri, bilim müzesi ve gözlem evleri açacağız.”

GENÇ DOSTU KENT: MERKEZEFENDİ
Balkanay, “Genç Dostu Kent; Merkezefendi”yi oluşturacaklarını, bu kapsamda liseli gençlik için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları düzenleyeceklerini ifade ederek, “Gençlik geleceğimizdir, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Köklü bir eğitim reformu şart. Bunları yaparken dershane kültürünün yok edilemeyeceği bilincinde olmak çok önemli. Mevcut unsurların da değişimin içinde yer alması şart. Türkiye ortalama eğitim süresiyle 187 ülke arasında 127. sırada geliyor. Türkiye milli gelirinin yüzde 2,9’u eğitime gidiyor. Arap coğrafyasında bu rakam 3,9. Küba’da 12,9, Moldova’da 9,1. İşte bu yüzde eğitim alanında yapabildiğimiz en verimli çalışmaları hayata geçirmek zorundayız. Temelden atılacak adımlarla geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlerimizin daha donanımlı ve kendine güvenen bireyler olmaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu