REKLAMI GEÇ

Balkanay’dan ücretsiz çocuk bakım evleri

Balkanay’dan ücretsiz çocuk bakım evleri

Kadınların maruz kaldığı fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara karşı yerel yönetimler olarak acil önlemler alınması gerektiğini kaydeden CHP Merkezefendi Belediye Başkanı Mimar Arif Balkanay, çocuklarına bakmak zorunda kaldığı için çalışamayan kadınlara müjde verdi. Balkanay, açacakları gündüz çocuk bakım evlerinin ücretsiz olacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2014 Pazartesi, 14:22

Kadınlarımızın yaşadığı her türlü şiddet ve ayrımcılığa son vereceklerini kaydeden CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan kadınların hayat standartlarını iyileştirmek için gerekli projeleri hazırladıklarını ifade etti. Bu aşamada, daha modern ve daha donanımlı ‘Kadın Konuk Evleri’ açacaklarını belirten Balkanay, bu merkezleri varsa çocuklarıyla birlikte kalabilecekleri mekanlar haline getireceklerini söyledi.

face kopya twit kopya web

Balkanay ayrıca açacakları “Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezleri bünyesinde kariyer, meslek edinme, el emeği ve gelişim atölyeleri açacaklarını da kaydetti. Bu kurslar sayesinde kadınların hayata daha sağlam ve kararlı bir şekilde tutunmalarının sağlanacağını kaydeden Balkanay, “Şiddet görmek kadınlarımızın artık kaderi olmayacak. Bunun önüne geçmek yerel yöneticilerin görevi olmalı. Açılacak olan kurs ve programlar sayesinde kadınlarımızın daha donanımlı bireyler olmalarını sağlamalıyız. Mesleki eğitim beceri kursları, iş-uğraş terapisi, iş bulma ve arama sürecini kolaylaştıracak danışmanlık hizmetleri sunarak katkı sağlayacağız. Ayrıca bunlarla yetinmeden ‘Kadın Sağlığı ve Erken Tanı’ ve ‘Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı’ merkezleri mutlaka açılacak” dedi.

Çocuklarına bakmak için çalışamayan annelerin iş hayatına devam edebilmeleri ve aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlamak için tamamen ücretsiz ‘Gündüz Çocuk Bakım Evleri’ açacaklarını kaydeden Balkanay, “Çalışmak isteyen kadınlarımızın önünde oluşan engelleri ortadan kaldıracağız. Öğrenen, öğreten, üreten, para kazanan, evlatlarına analık yapan, hayattan keyif alan kadınlarımızla Merkezefendi’yi mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent haline dönüştüreceğiz” dedi.

ARİF BALKANAY ANONS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu