REKLAMI GEÇ

Balkanay’dan ulaşım eleştirisi

Balkanay’dan ulaşım eleştirisi

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, kenti 10 yıldır yönetenlerin toplu ulaşımda sınıfta kaldığını, araçların bile geçemediği yolları paralı otopark haline getirerek, şehir içi trafiğinin çıkmaza sokulduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2014 Çarşamba, 14:38

Nüfus artışıyla orantılı olarak artan taşıt sayısı Denizli trafiğini her geçen gün zorlaştırdığını söyleyen CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, “Denizli Belediyesi toplu ulaşım konusunda yaptığı yanlışlar sayesinde sınıfta kaldı. Toplu ulaşım araçlarının ihalesini yabancı bir firmaya veren Belediye, sadece bu firmanın çıkarları doğrultusunda hareket ederek, insanların alışkanlıklarını değiştirip Mustafa Kemal Bulvarını trafiğe kapatarak, dolmuşların güzergahlarını değiştirdi. Engelliler için hiçbir şey yapmadıkları gibi engelli vatandaşların önlerine büyük engeller koydu. Araçların bile geçemediği yolları paralı otopark haline getirerek, şehir içi trafiğini iyice çıkmaza soktu” dedi.

ic

ÇAĞDAŞ KENTE ÇAĞDAŞ ULAŞIM YAKIŞIR
Merkez Efendi sınırları ve Büyükşehirle koordineli olarak ulaşımda devrim niteliğini taşıyacak projelere imza atacaklarını kaydeden Balkanay, yapacakları çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Balkanay, “Ulaşım ana planının yeniden ele alınması, minibüs ve otobüs hatlarının yeniden düzenlenmesi, hafif raylı sistem, bisiklet ve yaya ulaşımının özendirilmesi, kavşaklardaki sinyalizasyon sistemlerinin yeniden düzenlenmesi, zaman ve yakıt israfının önlenmesi, durakların, “akıllı durak” haline getirilmesi ve elektronik bilet kullanımının yaygınlaştırılması, engelliler ve yayalar için tüm koşulların iyileştirilmesi, gar, otogar, havaalanı bağlantılarının en hızlı ve en kolay hale getirilmesi, tüm otobüs filosunda çevre dostu enerji (CNG) kullanılır hale getirilmesi, hemşehrilerimizi mağdur etmeden mahalle otoparklarının gerçekleştirilmesi, herkese 1 saat ücretsiz otopark hizmeti verilmesi için Merkezefendi Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ne ise derhal yerine getirilecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 13 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı