REKLAMI GEÇ

Başkan’a “emrivaki” tepkisi

Başkan’a “emrivaki” tepkisi

Merkezefendi Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına gergin başladı. Merkezefendi Belediyesi’nin “Tarihe Yolculuk” projesi kapsamında 50 ve üzeri yaş grubu 5 bin vatandaş için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisi meclise gelince tartışma konusu oldu. Muhalefet, “Böyle bir proje geliştiriyorsunuz, biz basından öğreniyoruz. Sonra da ‘onaylayın’ diye önümüze getiriyorsunuz” sözleriyle Başkan Subaşıoğlu’na tepki gösterdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2015 Pazartesi, 19:37

Merkezefendi Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarına başladı. 16 gündem maddesinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıların ilk oturumunda Merkezefendi Belediyesi’nin “50 ve üzeri yaş grubundan 5 bin vatandaşı Bursa ve Çanakkale’ye götüreceği “Tarihe Yolculuk” projesi meclis gündemine getirildi.

denizli-merkezefendi-meclis-ic
CHP ve MHP’li meclis üyeleri, “Meclis onay makamı değildir. Başvuruları alıyorsunuz, onaylamak için bize getiriyorsunuz. Biz ise basından öğreniyoruz. Vatandaşlar soruyor, cevap veremiyoruz. Şimdi biz hayır desek ne olacak?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Subaşıoğlu ise, proje ile ilgili olarak şu ana kadar yapılanların hepsinin “Ön çalışma” olduğunu belirterek, projenin meclisin onayından sonra hayata geçirileceğini söyledi. Madde, görüşülmek üzere Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’na havale edildi.

SENDİKALI İŞÇİLERE BASKI İDDİASI
Merkezefendi Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Şaşmaz, belediye işçilerine, bağlı bulundukları sendikalardan istifa etmeleri ve sendikaya üye olmamaları için baskı yapıldığı yönündeki iddiaları sordu. Başkan Subaşıoğlu, “Sizin de söylediğiniz gibi bunlar bir iddia. Ancak, sendikalar bir siyasi kuruluş gibi çalışıyor. İşçilerin haklarını korumak yerine popülist davranıyorlar. Toplu iş görüşmelerinde bizleri zorladılar. Belediyemizde çalışan işçiler arasında maaş dengesizliği adaletsizliği var. Aynı işi yapan iki işçi arasında maaş dengesizliğini gidermek için çalıştık. Sendika temsilcilerini ikna etmek için mücadele verdim. Olmadı, Yüksek Hakem Heyeti’ne götürdüm. Sandım ki orası bu sorunu çözer. Yanılmışım. O da enflasyon oranı kadar zam verdi. Yine maaş eşitsizliği devam ediyor. Bu eşitsizlikten rahatsız olan yalnızca benmişim. Ancak mücadelem bitmedi” diye konuştu.

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 4 Mayıs 2015, 20:10

Geçen perşembe günü annemi yazdırmak için telefon ettiğimde kontenjanın dolduğu söylendi. Demek ki kimlerin gideceği de önceden belliymiş. Ama meclise daha bugün gelmiş öylemi!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu